Şeful Fiscului: Într-o lună, toate sediile ANAF vor avea instalate POS-uri pentru plata taxelor cu cardul

Şeful Fiscului: Într-o lună, toate sediile ANAF vor avea instalate POS-uri pentru plata taxelor cu cardul

Plata taxelor şi impozitelor la bugetul de stat poate fi deja realizată cu cardul în şase judeţe, în care sediile Fiscului au instalate POS-uri: Galaţi, Brăila, Tulcea, Buzău, Constanţa şi Vrancea FOTO SHUTTERSTOCK

Sediile Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) din întreaga ţară vor avea într-o lună instalate terminale POS pentru ca românii să poată să-şi plătească cu cardul taxele şi impozitele la bugetul statului, a declarat joi Dragoş Doroş, preşedintele instituţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Plata taxelor şi impozitelor la bugetul de stat poate fi deja realizată cu cardul în şase judeţe, în care sediile Fiscului au instalate POS-uri: Galaţi, Brăila, Tulcea, Buzău, Constanţa şi Vrancea. Iată lista obligaţiilor fiscale ce pot fi achitate cu cardul la sediile Fiscului. 
 
„Proiectul este deja în faza finală. De azi sau de ieri a început să meargă la Galaţi şi Timişoara. Caietele de sarcini s-au făcut pe regiuni. În decurs de o lună-o lună şi ceva în toată ţara o să fie implementate“, a spus Doroş, potrivit News.ro. 
 
În zilele următoare vor fi funcţionale şi POS-urile din sediile ANAF din judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara, a precizat oficialul. ANAF are opt direcţii regionale şi peste 200 de administraţii financiare în toată ţara. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a început să implementeze în 2015 programul de modernizare a instituţiei, a îmbunătăţit gradul de colectare cu 7,8%, iar conformarea voluntară la plată a fost de 83,5%, potrivit raportului ANAF pe anul trecut.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările