Încă o facilitate pentru bugetari. De ce vor primi 300 de lei lunar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salariile bugetarilor s-au mărit de astăzi cu 8%

Bugetarii vor primi, începând cu această lună, o indemnizaţie de hrană de 300 de lei lunar, prevăzută în legea salarizării unitare.

Până acum numai angajaţii din Ministerul de Interne, Ministerul Apărării, Ministerul Justiţiei, SRI, SIE  şi SPP, alături de poliţia locală beneficiau de drepturi de hrană, începând cu decembrie 2018 o astfel de indemnizaţie se va acorda tuturor bugetarilor.

Prevederea este inclusă în legea salarizării unitare: „Începând cu 1 decembrie 2018, ordonatorii de credite acordă obligatoriu, lunar, indemnizaţii de hrană reprezentând a 12-a parte din două salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată, cu excepţia personalului Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiţiei - Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Protecţie şi Pază şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, precum şi a personalului poliţiei locale care, potrivit legii, beneficiază de drepturi de hrană în temeiul Ordonanţei Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”.

Consultantul fiscal Cornel Grama susţine că indemnizaţiile de hrană pentru bugetari se vor acorda proporţional cu timpul efectiv lucrat în luna anterioară. Prin urmare, spune el, primii bani aferenţi acestei indemnizaţii vor ajunge la beneficiari în luna ianuarie 2019.

„Practic se înlocuiesc actualele tichete de masă, care nu erau obligatorii, cu această indemnizaţie de hrană de 300 de lei care este obligatoriu de acordat în fiecare lună”.

Această indemnizaţie este de asemenea impozabilă, în acelaşi fel ca tichetele de masă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite