58 de milioane de euro, economisite de români cu ajutorul puşculiţelor digitale ale Revolut

58 de milioane de euro, economisite de români cu ajutorul puşculiţelor digitale ale Revolut

Banii direcţionaţi către Vaults se află întotdeauna la dispoziţia utilizatorilor FOTO Shutterstock

Peste 58 de milioane de euro au fost economisite cu ajutorul Vaults, puşculiţele digitale ale Revolut, a anunţat miercuri fintech-ul, precizând că în România are peste 960.000 de utilizatori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vaults reprezintă cea mai simplă metodă de a strânge bani, direct în aplicaţia Revolut, utilizatorii având posibilitatea de a direcţiona bani către puşculiţele virtuale în cele 30 de monede şi 5 criptomonede disponibile în aplicaţie. 
 
Banii direcţionaţi către Vaults se află întotdeauna la dispoziţia utilizatorilor şi pot fi oricând transferaţi în conturile principale, de unde pot fi cheltuiţi. Clienţii Revolut pot să depună bani într-o puşculiţă digitală prin rotunjirea fiecărei tranzacţii şi transferul automat al mărunţişului, prin programarea de plăţi recurente sau printr-o singură contribuţie.
 
În prezent, Revolut are peste 960.000 de utilizatori în România, dintre care mai mult de 138.000 deţin în aplicaţie puşculiţe digitale Vaults. Peste 100.000 de utilizatori deţin puşculiţe digitale active, în care au economisit până la momentul de faţă peste 27.000.000 RON pentru diferite nevoi. De altfel, leul este moneda preferată de români atunci când vine vorba de economisire în Vaults. Pe locul al doilea în topul preferinţelor se află euro, cu peste 4.253.000 EUR strânşi în Vaults, urmat fiind de dolarul american, cu o valoare totală a depozitelor din Vaults de 1.016.349 USD. În plus, românii sunt atraşi şi de criptomonede - ei au pus deoparte echivalentul a peste 206.000 EUR în BTC,  136.528 EUR în XRP (Ripple), dar şi 80.424 EUR în ETH.
 
Utilizatorii Revolut din România aleg să strângă bani în Vaults în diferite scopuri. În 2019, cei mai mulţi au strâns bani pentru vacanţe, criptomonede şi cadouri de Crăciun, iar cei mai optimişti au început să pună bani deoparte pentru o maşină sau o casă.
 
„Revolut revoluţionează nu doar modul în care ne gestionăm banii, ci şi modul în care economisim. În luna mai a anului trecut erau deschise în România 32.000 de puşculiţe digitale Vaults. Între timp, numărul acestora a crescut de aproape 7 ori, ceea ce arată că utilizatorii apreciază utilitatea acestui funcţionalităţi şi, prin urmare, o folosesc intens. Mai mult, anul trecut am lansat şi Group Vaults, care a devenit cea mai simplă variantă pentru un grup de persoane care vor să strângă bani pentru plata facturilor, pentru o viitoare vacanţă sau pentru un cadou”, a declarat Irina Nicoleta Scarlat, Head of Growth - CEE, Revolut.
 
La nivel global, utilizatorii Revolut au creat peste 2,1 milioane de puşculiţe digitale Vaults, dintre care 1,2 milioane sunt active. În momentul de faţă, valoarea banilor depuşi în Vaults se ridică la 150 de milioane de euro. Principalele monede în care sunt deschise puşculiţe digitale Vaults active sunt EUR, cu 51% din total, GBP, cu 25% din total şi RON, cu 8.31%.
    
Înfiinţat în 2015, Revolut este o aplicaţie mobilă pentru gestionarea banilor. Milioane de oameni din întreaga lume folosesc Revolut pentru a-şi gestiona mai bine banii, atât în viaţa de zi cu zi, cât şi în situaţii extraordinare, bucurându-se de: notificări după fiecare plată, bugetare şi analitice încorporate, schimb valutar excelent, posibilitatea de a împărţi nota de plată direct din aplicaţie, tranzacţionare de acţiuni şi criptomonede, transferuri printr-o simplă apăsare de buton şi economisire în puşculiţele digitale ”Vaults”. Iar acesta este doar începutul.
 
Clienţii Revolut pot alege dintre trei abonamente diferite: Standard, Premium, sau Metal, fiecare dintre ele cu funcţionalităţi diferite. Cardurile sunt Visa sau Mastercard, disponibile într-o gamă largă de culori distinctive. Construit de o echipă internaţională şi având o comunitate globală care îşi doreşte din ce în ce mai mult, Revolut şi-a asumat misiunea de a redefini ce este posibil.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: