Teodorovici crede că poate scoate bani pentru triplarea pensiilor de la firmele aflate în insolvenţă şi stoparea evaziunii din zona tutunului 6

La numai o zi după ce liderul PSD Liviu Dragnea a avansat ideea triplării pensiilor din 2021, de la 1.500 lei în 2016, la 4.256 lei, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a susţinut la acelaşi post de televiziune că România are zone, precum cea a insolvenţelor şi a traficului cu ţigări de unde poate recupera circa 4 miliarde de euro.

Teodorovici crede că poate scoate bani pentru triplarea pensiilor de la firmele aflate în insolvenţă şi stoparea evaziunii din zona tutunului Vezi comentarii 6

Preşedinţie: CSAT lucrează la obţinerea acordului individual al membrilor cu atribuţii în securitatea naţională pentru rectificarea bugetelor

Preşedinţie: CSAT lucrează la obţinerea acordului individual al membrilor cu atribuţii în securitatea naţională pentru rectificarea bugetelor

Administraţia Prezidenţială a anunţat că secretariatul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) face demersurile necesare pentru obţinerea acordului individual al membrilor CSAT pentru emiterea unei hotărâri privind propunerile de rectificare a bugetului de stat pentru 2018 al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale.

Românii nu sunt speriaţi de dobânzile mai mari. Datele BRD şi Erste arată o creştere continuă o creditării

Românii nu sunt speriaţi de dobânzile mai mari. Datele BRD şi Erste arată o creştere continuă o creditării

Creşterea sistemului bancar din România se reflectă şi în rezultatele înregistrate de două dintre instituţiile bancare listate la BVB, BRD – Groupe Société Générale (BRD) şi Erste Bank Group (EBS), ale căror activităţii de creditare au crescut, influenţând pozitiv totalul veniturilor şi profitul, relevă o analiză de specialitate emisă de Tradeville.

Cum îşi ţepuiesc unele bănci clienţii. Încă două instituţii riscă amenzi usturătoare după ce au externalizat creditele

Cum îşi ţepuiesc unele bănci clienţii. Încă două instituţii riscă amenzi usturătoare după ce au externalizat creditele

Recentele probleme privind externalizarea creditelor, descoperite de ANPC la Bancpost, par să fie practicate pe scară largă şi de alte instituţii financiare: băncile externalizează creditele, atât pe cele ale căror rate sunt plătite la timp, cât şi pe cele cu rate restante, către firme care nu sunt autorizate, dar care percep dobânzi ca şi cum ar fi instituţii financiare.

Consiliul Fiscal: Statul cheltuie 86,2 miliarde de lei cu salariile. În 2018 va ajunge la maxime istorice, depăşind chiar şi nivelul pre-criză

Consiliul Fiscal: Statul cheltuie 86,2 miliarde de lei cu salariile. În 2018 va ajunge la maxime istorice, depăşind chiar şi nivelul pre-criză

Ponderea cheltuielilor de personal din sectorul public în produsul intern brut şi în total cheltuieli bugetare este proiectată să atingă maxime istorice în 2018, depăşind chiar şi nivelul pre-criză, evoluţie de natură să evidenţieze vulnerabilitatea poziţiei finanţelor publice în eventualitatea materializării unui şoc macroeconomic advers, avertizează Consiliul fiscal (CF).

Promisiuni de pensii dublate, greu de susţinut

Promisiuni de pensii dublate, greu de susţinut

Guvernul promite pensii dublate, prin noua lege a pensiilor, însă abia în anul 2021, PSD condiţionând astfel majorările de realegerea sa la alegerile parlamentare din 2020. Specialiştii avertizează însă că banii pentru o astfel de creştere nu au de unde să fie scoşi. Vă prezentăm principalele noutăţi aduse de propunerea legislativă.

Discuţiile despre salariu. Şi ce salariu vreţi? Păi depinde de job, nu? Păi cum depinde de job? Pentru două joburi diferite cereţi două salarii diferite? Păi nu e logic aşa? Dacă e un job cu responsabilitate mai mare, trebuie să primesc un salariu mai mare, evident! Şi se uită ironic şi cu subînţeles la mine, ia uite şi la ăsta ce întrebare stupidă îmi pune...

luna trecuta · comentarii (14)

România a stabilit, indirect, printr-un act normativ, ceea ce cu câteva zile în urmă un oficial al ANRM afirma, bursa de gaze din România este complet imatură, pecetluind subordonarea referenţială a României la Bursa de Gaze la Viena, dar dând şi un semnal de neîncredere faţă de Bursa de Gaze din România (pentru că dacă nici statul nu are încredere în ea de ce ar avea altcineva).

acum 6 luni · comentarii (0)

Moneda virtuală a încetat a mai fi o simplă revelaţie, reuşind în cei opt ani de la lansare să contrazică toate predicţiile negative. La început o utopie atât tehnologică, cât şi financiară, astăzi bitcoin-ul intră într-o nouă eră: era BLOCKCHAIN. Vom vedea în rândurile ce urmează despre ce este vorba.

acum 12 luni · comentarii (2)

Doamne Dumnezeule! Dacă banii mei de pensie au ajuns să fie vămuiţi de mâinile doamnei Lia Olguţa Vasilescu înseamnă că hazardul moral din ţara asta chiar a atins Everestul. Toate discuţiile astea despre Pilonul 2 mă duc cu gândul că este mai bine să sper să nu mai apuc anii bătrâneţii decât să ajung să ies în stradă la 33 de ani ca să-mi apăr cu dinţii viitoarea pensie.

acum 1 an · comentarii (37)

Creditele doar cu cash colateral sunt o surpriză pentru cei care pătrund pentru prima dată în sistemul bancar românesc. Încă de la sfârşitul anilor ’90 era surprinzător să întâlneşti credite în care colateralul reprezenta chiar şi 140% din suma creditului (pentru a acoperi rezervă minimă de la acea vreme). În timp, justificările raţionale pentru o astfel de practică au evoluat.

acum 2 ani · comentarii (1)

Unii amintesc că BNR a ratat ţinta de inflaţie (cu marje) în anii recenţi. Dar a ignora şocurile externe este nedrept - multe bănci centrale au fost în această situaţie. „Şocul intern” de la jumătatea lui 2015 (scăderea dramatică a TVA la alimente) este de pus la socoteală – aşa cum a fost în sens invers şocul creşterii TVA la 24%.

acum 2 ani · comentarii (11)
Postari Recente