VIDEO Cum s-a schimbat lumea digitală în timpul pandemiei. Alexandru Băloi ne oferă primele explicaţii ale unui fenomen care ar putea fi abia la început

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Capacitatea sporită de a răspunde schimbărilor total neprevăzute este unul dintre efectele pozitive  ale etapei de carantinare prin care a trecut o lume întreagă în ultimele două luni.Fie din partea oamenilor, fie din cea a companiilor.  Acesteia i se adaugă oportunitatea de a vedea şi de a înţelege cu totul altfel mediul de afaceri, în contextul recentei pandemii cu COVID-19.

Ideile de mai sus aparţin lui Alexandru Băloi, director Vodafone Business Unit - Entrepreneurs Segment, şi au fost pe larg explicate în cadul emisiunii „Ora Adevărului” de luni, 18 mai, difuzată online pe canalele de youtube şi facebook ale cotidianului „Adevărul”.

„Povestea asta cu COVID-19 ne-a ajutat să vedem un pic altfel realitatea, pentru că atunci când graniţele se închid, când diverse ramuri industriale îşi încetinesc bunul mers există un aliat de partea ta - tehnologia digitală. Dacă criza aceasta, din primăvara lui 2020, s-ar fi produs acum 15 sau 20 de ani, lucrurile ar fi stat cu totul altfel, fiindcă tehnologia nu se afla la nivelul la care e azi”, e de părere Alexandru Băloi. În cadrul emisiunii el a dat exemple concrete ale unei colaborări de excepţie, între diverse profesii şi tehnologia informaţiei. „Au existat diverse categorii profesionale care au putut să-şi facă treaba la fel de bine şi după ce a trebuit să ne închidem în propriile case. Şi nu mă refer doar la profesori , elevi şi studenţi. Mă refer şi case de avocatură, care cu ajutorul unor video-call-uri, au continuat să fie în miezul evenimentelor şi să-şi sprijine clienţii, aşa cum ar fi făcut-o şi în condiţii normale. De asemenea, psihologii au folosit tabletele sau laptopurile pentru a fi prezenţi la întâlnirea cu cei care aveau nevoie de sfaturile lor”, a exemplificat acelaşi Alexandru Băloi.

După părerea sa, viitorul s-a transformat deja în realitate, fiindcă va fi greu de crezut că avantajele telemuncii, spre exemplu, vor mai putea fi ignorate de acum înainte.

„Până la povestea asta cu pandemia, munca de acasă părea un fel de moft. Mai intrai de acasă, fie vinerea, fie lunea în teleconferinţă cu colegii. De acum, lucrurile nu vor mai sta la fel. Avem dovada că munca de acasă îşi are marile sale avantaje şi că la ea se va apela, din diverse motive, din ce în ce mai mult. Iar munca de acasă implică şi muncă în echipă, şi atenţia faţă de coleg, dar şi faţă de client, şi nevoia de inovaţie”, a mai spus Alexandru Băloi.

Care a oferit şi câteva exemple clare ale schimbărilor survenite în mediul de afaceri: „S-a deschis larg în faţa clienţilor uşa pe care scrie azi sporirea afacerilor. Eşti un IMM ce vinzi legume-fructe, dar clienţii tăi vor să plătească cu cardul? Atunci ai nevoie de POS mobil. Sau ai un salon de frumuseţe cu un singur telefon, incapabil să detecteze mai multe apeluri care sosesc concomitent? Soluţia ta se poate numi centrala virtuală oferită drept cloud-voice. Mai mult ca niciodată, schimbarea a devenit nu doar provocarea numărul 1 pentru antreprenori, dar deopotrivă, aliatul tău de nădejde!”.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite