Vânzarea Pro TV către miliardarul ceh Petr Kellner, contestată. Un senator american cere examinarea tranzacţiei: „Afectează interesele SUA“

Vânzarea Pro TV către miliardarul ceh Petr Kellner, contestată. Un senator american cere examinarea tranzacţiei: „Afectează interesele SUA“

Miliardarul ceh Petr Kellner este noul proprietar al Pro TV FOTO intellinews.com

Senatorul republican Marco Rubio a cerut autorităţilor de la Washington să examineze tranzacţia prin care cel mai bogat om de afaceri din Cehia, Petr Kellner, a cumpărat grupul Central European Media Enterprises (CME), care deţine Pro TV, susţinând că „afectează interesele SUA”, scrie News.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

În octombrie 2019, grupul CME a anunţat că a semnat un acord definitiv pentru vânzarea către fondul de investiţii PPF Group, controlat de cel mai bogat om de afaceri din Cehia, Petr Kellner. Tranzacţia este estimată la 2,1 miliarde dolari.

Kellner are afaceri în România, prin intermediul PPF, în principal în domeniul imobiliar, iar averea sa este estimată la peste 15 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Senatorul Marco Rubio a cerut lansarea unei investigaţii, de către Comitetul pentru investiţii străine din Statele Unite (CFIUS), cu privire la tranzacţia respectivă.

Rubio susţine că acest acord „afectează interesele de securitate ale SUA în Europa Centrală şi de Est şi China”. El a adresat, în acest sens, o scrisoare secretarului Trezoreriei SUA, Steve Mnuchin, şi procurorului general Willim Barr. 

Senatorul consideră că omul de afaceri ar susţine interesele Chinei şi ar fi sprijinit „influenţele maligne” ale Chinei în străinătate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările