Vânzarea Marfin Bank a fost prelungită până la sfârşitul anului

Vânzarea Marfin Bank a fost prelungită până la sfârşitul anului

Termenul stabilit pentru vânzarea Marfin Bank a fost prelungit până la sfârşitul acestui an FOTO Reuters

Termenul stabilit pentru vânzarea Marfin Bank a fost prelungit până la sfârşitul acestui an, după ce iniţial banca trebuia vândută până la 31 ianuarie 2013 şi, apoi, un nou termen fusese stabilit pentru 28 febriarie 2014.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Este un proces de durată. S-a facut un road-map (n.r. - un plan cu paşii care trebuie urmaţ), iar părţile implicate au căzut de acord să se mărească termenul până la sfârşitul acestui an. Exista interes puternic pentru această banca, dar lucrurile nu pot fi făcute de pe o zi pe alta“, au declarat surse apropiate discuţiilor, potrivit Hotnews.ro.
 
În luna februarie a acestui an, Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei de Supraveghere din Banca Naţională a României, a declarat că se găsise un cumpărător pentru Marfin Bank, însă proprietarul nu a fost mulţumit de suma oferită de acesta.  
 
„Le găsisem cumpărător, dar au tot lălăit-o pentru că nu le-a plăcut preţul. Asta până le-a impus Troica să vândă. Termenul limită iniţial, de 31 ianuarie, a fost prelungit până la sfârşitul acestei luni (n.r - februarie), cumpăratori sunt. Portofoliul preluat de Marfin de la Bank of Cyprus este curat, nu are credite neperformante“, a explicat oficialul BNR.
Mai puteţi citi:
 
Autorităţile române au cerut asistenţă din partea Ciprului pentru a investiga cum a ajuns Bank of Cyprus să achiziţioneze 9,7% din acţiunile Băncii Transilvania în decembrie 2009 pentru 58 de milioane de euro, a anunţat Ricos Erotocritou, adjunct al procurorului general, citat de Cyprus Mail.
 
Deponenţii băncii cipriote Bank of Cyprus vor pierde 47,5% din sumele mai mari de 100.000 de euro aflate în conturi, urmând ca în schimbul banilor reţinuţi pentru recapitalizarea instituţiei de credit să primescă acţiuni la bancă şi obligaţiuni convertibile în acţiuni.
 
Depozitele românilor la sucursalele bancare străine au scăzut în primul trimestru faţă de finele anului trecut, de la 6,76% la 6,49%, ca urmare a crizei declanşate la mijlocul lunii martie în Cipru.
 
Fondul britanic de investiţii AnaCap negociază preluarea Marfin Bank România, filială a Cyprus Popular Bank, instituţie aflată în lichidare, potrivit unor surse citate de Mediafax.
 
Consiliul Concurenţei a emis o decizie de derogare de la prevederile Legii Concurenţei prin care Marfin Bank România poate prelua controlul asupra depozitelor la sucursala Bank of Cyprus din România înainte de obţinerea autorizării din partea autorităţii de concurenţă.
 
Depozitele sucursalei din România a Bank of Cyprus vor fi transferate, împreună cu lichiditatea şi creditele de retail care să acopere valoarea pasivelor, cel mai probabil, în bilanţul filialei Popular Bank of Cyprus, Marfin Bank, instituţie înregistrată în România, care va fi capitalizată cu 20 de milioane de euro.

 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: