Vânzarea celor şase fabrici de beton către grupul franco-elveţian LafargeHolcim a fost avizată

Vânzarea celor şase fabrici de beton către grupul franco-elveţian LafargeHolcim a fost avizată

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care prin care Holcim (România) S.A. preia Somaco Grup Prefabricate S.R.L., companie care deţine şase fabrici, cu peste 750 de angajaţi în România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Holcim (România) S.A., parte a grupului franco-elveţian LafargeHolcim, este specializată în producerea cimentului şi betoanelor.  Grupul LafargeHolcim este activ în peste 70 de ţări, în principal în domeniul producerii de materiale de construcţii – ciment, agregate, beton şi asfalt.
 
În prezent, Grupul LafargeHolcim deţine în România 2 fabrici de ciment, în Câmpulung (jud. Argeş) şi în Aleşd (jud. Bihor), o staţie de măcinare şi trei terminale de ciment la Turda (jud. Cluj), Roman (jud. Iaşi) şi Bucureşti, 15 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali.
 
Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii dintre Lafarge (companie franceză) şi Holcim (companie elveţiană) în 2015.
 
Somaco Grup Prefabricate S.R.L. operează cinci fabrici de materiale prefabricate din beton în Teiuş, Timişoara, Târgovişte, Buzău, şi Roman, precum şi o fabrică destinată producţiei de BCA (beton celular autoclavizat) în Adjud.
 
Ca urmare a evaluării efectelor concentrării economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea propusă nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.
 
Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: