Ursus şi Timişoreana, scoase la vânzare în urma fuziunii dintre AB InBev şi SABMiller

Ursus şi Timişoreana, scoase la vânzare în urma fuziunii dintre AB InBev şi SABMiller

AB InBev preia SABMiller, dar pentru a obţine acordul Comisiei Europene a propus vânzarea activelor din Europa de Est   FOTO Adevărul

Berile Ursus, Timişoreana şi Azuga sunt scoase la vânzare de grupul Anheuser-Busch InBev (AB InBev) împreună cu restul activelor deţinute de SABMiller în estul Europei, în vederea obţinerii acordului Comisiei Europene pentru fuziunea cu celălalt mare producător de bere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, AB InBev a înaintat Comisiei Europene un pachet de propuneri actualizat, pentru a elimina posibilele obiecţii faţă de achiziţia SABMiller.
 
Producătorul belgian de bere a anunţat vineri că a oferit vânzarea întregului portofoliu de active al SABMiller în Europa Centrală şi de Est, respectiv din Ungaria, România, Cehia, Slovacia şi Polonia, pe lângă mărcile Peroni, Grolsch şi berea artizanală britanică Meantime.
 
SABMiller, al doilea mare producător de bere la nivel mondial, este prezent pe piaţa românească prin intermediul Ursus Breweries, care deţine unităţi de producere a berii la Timişoara, Buzău, Braşov şi o unitate de producţie de capacitate mică la Cluj. Totodată, grupul a achiziţionat în 2009 producătorul Bere Azuga.
 
AB InBev a precizat că a făcut angajamentele suplimentare în cadrul primei faze a investigaţiei Comisiei Europene, în conformitate cu  planul de a finaliza întreaga tranzacţie în semestrul al doilea al anului 2016.
 
Vânzările de active trebuie analizate şi aprobate de Comisia Europeană şi depind de finalizarea cu succes a achiziţiei SABMiller de către AB InBev.
 

Peroni şi Grolsch au ajuns la japonezi

 
Recent, AB InBev a acceptat în această lună oferta japonezilor de la Asahi Group Holdings de preluare a mărcilor de bere Peroni, Grolsch şi Meantime, în valoare de 2,55 miliarde de euro, îndepărtând un obstacol din calea obţinerii acordului autorităţilor de reglementare pentru achiziţia SABMiller.
 
Fuziunea AB InBev cu SABMiller, convenită în 2015, va crea cel mai mare producător de bere la nivel mondial, cu o cotă de circa 30% la nivel global.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările