Uniunea Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare respinge acuzaţiile şi suspiciunile Consiliului Concurenţei

Uniunea Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare respinge acuzaţiile şi suspiciunile Consiliului Concurenţei

Asigurătorii sunt suspectaţi de încălcarea regulilor de concurenţă

Analiza care va fi realizată de Consiliul Concurenţei pe piaţa asigurărilor „va arăta că eventualele îngrijorări avute în vedere la deschiderea procedurii nu reprezintă o încălcare a regulilor de concurenţă“, susţin reprezentanţii Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), într-un comunicat.

Consiliul Concurenţei a declanşat, din oficiu, o investigaţie privind posibila încălcare a regulilor naţionale şi comunitare de concurenţă de către Media Xprimm, UNSAR, societăţile de asigurare membre UNSAR, precum şi alte societăţi de asigurare, potrivit unui comunicat transmis luni de autoritatea antitrust.

UNSAR va colabora cu inspectorii

„UNSAR are încredere că analiza ce va fi realizată de Consiliul Concurenţei va arăta că eventualele îngrijorări avute în vedere la deschiderea procedurii nu reprezintă o încălcare a regulilor de concurenţă. UNSAR va colabora cu toată disponibilitatea cu Consiliul Concurenţei în vederea clarificării şi înlăturării eventualelor îngrijorări care au stat la baza deschiderii acestei proceduri“, a declarat, în comunicatul Uniunii, directorul general al UNSAR, Florentina Almăjanu.

Aceasta a precizat că iniţierea unei investigaţii este „modalitatea prin care Consiliul Concurenţei analizează situaţii particulare în legatură cu care consideră că este nevoie de o explicaţie aprofundată“.

Inspecţiile inopinate, „o etapă preliminară“

De asemenea, „realizarea de inspecţii inopinate este o etapă preliminară standard în acţiunea Consiliului Concurenţei, care are drept singur scop colectarea rapidă de informaţii.
Deschiderea unei investigaţii nu are nicio semnificaţie în ceea ce priveşte vinovăţia vreunei părţi sau rezultatul final al procedurii de investigaţie“, a mai spus Florentina Almăjanu.

Potrivit acesteia, existenţa unei încălcări a regulilor de concurenţă poate fi constatată doar la finalul unei proceduri îndelungate, atât în faţa autorităţii de concurenţă, cat şi în faţa instanţelor competente, dacă este cazul.

„UNSAR susţine existenţa unei concurenţe puternice şi efective pe piaţa de asigurări din România, cu respectarea legislaţiei aplicabile“, a mai spus Florentina Almăjanu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările