Un startup din Cluj lansează un serviciu unic de recuperare a creanţelor pentru companii

Un startup din Cluj lansează un serviciu unic de
recuperare a creanţelor pentru companii

Circa 45% din companiile din România au datorii către alte companii, iar pentru a le veni în ajutor un start-up din Cluj a lansat Notificarea.ro, un serviciu unic în România, ce simplifică şi grăbeşte procedura de recuperare a creanţelor pentru companii.

Societatea Pentru Tipar Notificarea.ro, un start-up pornit din judeţul Cluj, lansează Notificarea.ro, un serviciu inovator care simplifică semnificativ pentru companii procedura de notificare a debitorilor în scopul recuperării de creanţe. Dezvoltat de o echipa de specialişti IT din judeţul Cluj, Notificarea.ro se adresează companiilor de orice dimensiuni şi vizează, cu precădere, IMM-urile care nu au departamente juridice proprii şi nu pot gestiona intern activitatea de recuperare de creanţe.

Serviciul Notificarea.ro a fost dezvoltat în urma unei investiţii de 150.000 euro în dezvoltarea platformei şi în expertiza juridică.

Lansarea acestui serviciu are loc în contextul în care, la nivel naţional, conformarea voluntară la plată s-a redus semnificativ. Astfel, 45% dintre companiile din România au datorii către alte companii, potrivit unei sondaj realizat pe platforma iVOX, la solicitarea Notificarea.ro, în luna februarie. Indisciplina contractuală este în creştere, în ultimii ani, ca urmare a dezechilibrelor macroeconomice şi a lipsei de predictibilitate la nivelul mediului de afaceri.

Serviciul Notificarea.ro facilitează companiilor somarea debitorilor în vederea conformării la plată, scutind întreprinzătorii de:

-          drumuri la Poştă,

-          trimiterea de notificări şi apelând la serviciile poştale/curierat,

-          înregistrare recipiselor, care atestă comunicarea cu debitorul, servicii de arhivare.

Potrivit legislaţiei în vigoare, înainte de a acţiona în instanţă clienţii rău-platnici, aceştia trebuie notificaţi oficial în legătură cu debitele restante. Prin utilizarea serviciului Notificarea.ro, companiile pot face acest lucru în câteva minute, beneficiind de costuri semnificativ mai mici.

„Reducerea de costuri este de 60% faţă de cele angajate tradiţional cu societăţile de avocatură sau de debit collection. De asemenea, Notificarea.ro le oferă companiilor posibilitatea de a rezolva rapid o problemă stringentă şi cu impact în activitatea firmei, cum este cea a recuperării datoriilor, crescând gradul de autonomie al acestora, grăbind procesul şi simplificând toate aceste demersuri”, spune Ana Maria Morar, Project Manager Notificarea.ro.

Serviciul oferit de Notificarea.ro oferă două căi de comunicare: prin poştă electronică, cu raport electronic care atestă transmiterea şi recepţia mesajului electronic, şi prin serviciile poştale sau de curierat, în scrisoare recomandată, cu confirmare de primire şi valoare declarată. Documentele care atestă comunicarea notificării către debitor sunt automat introduse în dosarul electronic al notificării comunicate, odată ce recipisele sunt returnate de serviciile poştale.

Costul notificării transmise prin poştă electronică via Notificarea.ro este de 5 lei atunci când companiile optează pentru pachetul de 10 notificări, în timp ce o notificare transmisă prin serviciile poştale sau de curierat, apelând la acelaşi serviciu, în scrisoare recomandată, cu confirmare de primire şi valoare declarată costă 30 de lei, la achiziţia pachetului de 10 notificări. Costul pentru generare/expediere individuală este de 9 lei, pentru notificarea transmisă prin poştă electronică, şi 39 de lei, pentru cea transmisă prin servicii poştale sau de curierat.  

„Notificarea de plată generată şi transmisă prin utilizarea serviciului nostru pune în întârziere debitorii, potrivit legislaţiei în vigoare. În cazul puţin probabil al neconformării la plată, clienţii noştri pot declanşa, în baza notificării transmise şi a documentelor care atestă comunicarea cu debitorul, procedura judiciară pentru recuperarea debitului prin executor judecătoresc”, mai spune Ana Maria Morar.

Platforma Notificarea.ro a fost concepută pentru a administra mai uşor debitorii şi a scuti companiile de procesul laborios aferent unui proces de recuperare a creanţelor, pentru care un consultant juridic ar solicita în mod uzual atât o plată fixă, cât şi un onorariu de succes.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: