Un nou miliardar a apărut în România: afacerile unei firme de construcţii, cu numeroase contracte cu statul, au crescut de 4 ori în pandemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
santier tronson 5 autostrada sibiu pitesti

Un nou miliardar a apărut în România, patron al uneia dintre cele mai cunoscute firme de construcţii, care are numersoase contracte cu statul, potrivit unor informaţii obţinute de ZF.

Spedition UMB, una din com­paniile de construcţii deţinute de familia Umbrărescu din Bacău, şi-a majorat cifra de afaceri de aproape patru ori în 2020 faţă de anul precedent, depăşind astfel pragul de un miliard de lei, după cum arată datele disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe, scrie ZF.

Profitul a urcat şi el, de la 500.000 de lei în 2019 la peste 31,1 mil. lei anul trecut, dar numărul de angajaţi s-a menţinut sub 50, potrivit aceleiaşi surse.

Saltul făcut de Spedition UMB vine în contextul în care familia Umbrărescu şi-a adjudecat cele mai mari contracte de achiziţii publice încheiate de CNAIR (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) în 2020.

Proiectele au fost câştigate prin intermediul a două firme (Spedition UMB şi Sa & Pe Construct) şi cumulează o valoare de peste 1,66 mld. lei, potrivit unei analize a ZF. „Perla coroanei“ este contractul pentru proiectarea şi execuţia autostrăzii Braşov - Târgu-Mureş - Cluj - Oradea, unde Spedition UMB este responsabilă de câteva tronsoane.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite