Un nou faliment pe piaţa asigurărilor din România. O companie îşi pierde autorizaţia după aproape 40 de abateri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Faliment

O companie de asigurări din România a fost amendată cu 50.000 de lei de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), simultan însă cu retragerea autorizaţiei de funcţionare, constatarea stării de insolvenţă şi promovarea cererii de deschidere a falimentului.

Este vorba despre compania Asimed Asigurare-Reasigurare, la care ASF a constatat aproape 40 de abateri de la legislaţia care reglementează sectorul asigurărilor, printre care lipsa unei conduceri executive începând cu aprilie 2017, insuficienţa fondurilor proprii eligibile pentru acoperirea cerinţei minime de capital (MCR) la 31 decembrie 2018 şi 31 decembrie 2019, precum şi subestimarea primei de rezervă, scrie profit.ro.

Fiecare abatere este însoţită de o sancţiune, respectiv avertisment scris sau amendă. Pentru cele aproape 40 de abateri, amenzile însumează 1,09 milioane de lei. Conform legii, amenzile nu se cumulează, ASF aplicând Asimed amenda cea mai mare, respectiv 50.000 lei.

Asimed şi-a început activitatea în 2004, practică asigurări generale (de boală şi accidente, sănătate, CASCO, bunuri în tranzit şi răspundere civilă generală) şi este controlată de Laurenţiu Huică, cu o participaţie de 80,5%. Acţionariatul mai include Farmaceutica Galenus Satu Mare - 5,69%, Olfarm Dolj - 4,62%, Hepites Galaţi - 3,6%, Meduman Maramureş - 2,18%, Imeco Bucureşti - 1,76% şi Heliofarm Constanţa - 0,71%, Radu George Cazacincu - 0,48%, Alexandru Cătălin Huică - 0,38% şi Farmacom Braşov - 0,07%, potrivit termene.ro.

În urmă cu mai puţin de 12 luni, ASF a mai retras autorizaţia de funcţionare a CertAsig şi a cerut în instanţă declanşarea falimentului, propunere confirmată de instanţă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite