Un mare retailer alimentar polonez cu preţuri mici vrea să atace România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biedronka plănuieşte să vină în România
Biedronka plănuieşte să vină în România

Cel mai mare retailer de produse alimentare din Polonia, Biedronka, se pregăteşte să se extindă în alte ţări, a declarat vineri directorul general al proprietarului portughez al companiei, Jeronimo Martins, adăugând că România este o potenţială piaţă nouă, scrie Reuters.

„Vine momentul să depăşim graniţele (poloneze)”, a spus Pedro Soares dos Santos într-o conferinţă de presă, adăugând că lanţul polonez de supermarketuri cu reduceri şi-ar consolida bilanţul în acest an.

„Ţara în care am vrea să mergem este România ... indiferent dacă va fi anul acesta sau următorul, nu ştiu”, a spus Soares dos Santos.

Impulsionat de afacerile poloneze, Jeronimo Martins a anunţat joi o creştere a profitului net al Biedronka de 7,9% pentru 2019, depăşind pentru prima dată pragul EBITDA de 1 miliard de euro.

Vânzările Biedronka au sărit cu 8,8% în 2019, în monedă locală, în ciuda unei noi reglementări care interzice deschiderea unor supermarketuri din Polonia în unele duminici, schimbare la care compania s-a adaptat în totalitate, a spus Soares dos Santos.

Jeronimo Martins este retailerul nr. 2 al Portugaliei şi îşi desfăşoară activitatea şi în Columbia. Acţiunile sale au crescut vineri cu 2,7%, după rezultatele puternice.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite