Un gigant din energie părăseşte România

Un gigant din energie părăseşte România

Unul dintre cele mai mari grupuri energetice prezente în ţara noastră a anunţat că-şi va vinde afacerea din Europa de Est, stabilind şi termenul până la care va definitiva tranzacţia, scrie economica.net.

“Finalizarea vânzării activelor din Bulgaria, vânzarea activelor din segmentul de generare şi distribuţie din România, Polonia şi Turcia. Scopul nostru este să vindem aceste active până la finalul anului 2022. Aceste active au contribuit la rezultatul EBITDA din 2018 al grupului cu 5,5 miliarde CZK (coroane cehe)”, se arată în rezultatele semestriale ale grupului ceh CEZ, citate de economica.net.
 
Cehii deţin în România nouă companii. Cele mai importate sunt una dintre cele opt distribuţii de energie electrică (Oltenia), firma de furnizare CEZ Vânzare (1,4 milioane de clienţi) şi parcul eolian de la Fântânele-Cogealac (600 MW), cel mai mare parc eolian de uscat din Europa.
 
Citeşte şi: 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: