Un cunoscut investitor imobiliar preia 55% din acţiunile Romprim şi este numit noul Director General al companiei

Un cunoscut investitor imobiliar preia 55% din
acţiunile Romprim şi este numit noul Director General al companiei

Omul de afaceri Radu Lucianu, cunoscut investitor imobiliar, a preluat un prim pachet de 55% din acţiunile Romprim SA, cel mai mare producător de autospeciale din România. Odată cu achiziţia pachetului majoritar, Radu Lucianu a fost numit Director General al companiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acţiunile au fost preluate în urma unei oferte publice lansată în luna noiembrie 2017. Prin transferul pachetului majoritar, activitatea de producţie şi activele companiei trec în administrarea unei echipe de management cu experienţă vastă în domeniul privat, condusă de Lucianu. Cu o experienţă de peste 30 de ani în domeniul industrial, administrarea afacerilor, investiţii şi dezvoltare imobiliară, Radu Lucianu îşi extinde astfel operaţiunile şi către domeniul de producţie. În paralel, va continua activităţile pe piaţa imobiliară, prin intermediul companiei Capital Property Advistors, pe care a fondat-o în 2011.

„Romprim este companie care a avut un rol instrumental în formarea mea profesională. Imediat după terminarea facultăţii am intrat în echipa Romprim, unde, timp de 6 ani am participat la etape importante în procese de producţie şi proiecte variate. Mă bucur să revin din poziţia de Director General şi sa îmi aduc contribuţia la dezvoltarea companiei şi diversificarea activităţilor acesteia, prin prisma experienţei pe care am acumulat-o de-a lungul timpului”, a declarat Radu Lucianu, Director General al Romprim.

Romprim numeşte un nou Consiliu de Administraţie

Acţionarii Romprim au aprobat luni, 14 mai, 2018, numirea lui Adrian Creţoiu, Adrian Mihăilă şi Alexandru Stancov, în Consiliul de Administraţie (CA) al companiei. Modificarea în structura acţionariatului, care se înscrie în seria de schimbări menite să simplifice şi să eficientizeze structura de management a companiei, a fost anunţată în cadrul Adunării Generale Extraordinare şi Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Romprim, de la începutul acestei săptămâni. Cei trei noi membrii ai CA-ului au o experienţă vastă în domeniul privat naţional şi internaţional, cu accent pe administrarea şi dezvoltarea afacerilor, consultanţă financiară şi imobiliară.

„Perioada următoare va fi marcată de o serie de acţiuni strategice ce vizează diversificarea, creşterea şi retehnologizarea Romprim. Printre priorităţile noastre se numără şi stabilizarea rezultatelor companiei, precum şi stoparea pierderilor operaţionale în următorii ani, cu scopul de rămâne competitivi şi de a ne asigura o creştere firească în viitor”, a adăugat Radu Lucianu.

Cu o experienţă de peste 50 de ani în carosarea vehiculelor pentru transporturi speciale, vehicule destinate gospodăriei urbane şi fabricarea pieselor de rezervă, Romprim este cel mai mare producător de autospeciale din România şi unicul producător de autospeciale pentru stins incendii de pe piaţa internă. Compania are în desfăşurare parteneriate în domeniul carosărilor pentru diverse autoşasiuri produse de companii precum Roman Braşov, Peugeot, Dacia, Renault, Iveco, DAF, Nissan sau MAZ.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: