Tribunalul Vâlcea a aprobat planul de organizare al combinatului Oltchim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Planul de reorganizare al Oltchim a fost aprobat miercuri de Tribunalul Vâlcea, iar sindicaliştii salută această decizie, spunând însă că această hotărâre îi responsabilizează pe administratorii judiciari.

"Este o decizie bună a judecătorului sindic de a aproba planul de reorganizare al combinatului vâlcean, cu cele două variante, fie vânzarea activului Oltchim SPV, fie conversia în părţi sociale a creanţelor Oltchim. Este o mare responsabilitate pentru administratorii judiciari, sincer cred că-şi vor da demisia, nu cred că vor fi în stare să ducă la bun sfârşit acest plan de reorganizare şi funcţionare al Oltchim", a declarat liderul sindicatului Oltchim, Mihai Diculoiu, potrivit Agerpres.

Acesta mai spune însă că decizia de miercuri salvează de la faliment combinatul vâlcean.

Tribunalul Vâlcea a aprobat miercuri planul de reorganizare şi funcţionare al combinatului Oltchim, propus de administratorii judiciari ai societăţii. Acest plan urmează să fie implementat în termen de 36 de luni de la aprobare.

Printr-o informare transmisă Bursei de Valori Bucureşti, Oltchim SA - societate în insolvenţă, informează acţionarii şi pe cei interesaţi că la termenul din 22 aprilie 2015, în dosarul de insolvenţă numărul 887/90/2013 aflat pe rolul Tribunalului Vâlcea, instanţa a pronunţat următoarea soluţie: "În temeiul art. 101, alin. 1 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei: Confirmă Planul de reorganizare propus de Consorţiul Rominsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL, fila 77 din Planul de reorganizare, cu scenariile A şi B, capitolul 1.1.1, filele 83-89 din Planul de reorganizare votat în şedinţa Adunării Creditorilor din data de 9 martie 2015. Stabileşte termen de fond 23 septembrie 2015, în vederea depunerii Raportului trimestrial prevăzut de dispoziţiile art. 106 din legea nr. 85/2006. Cu drept de recurs în termen de 7 zile de la comunicare“. 

Oltchim Râmnicu Vâlcea se află de doi ani în insolvenţă, după ce fusese aproape de închidere în anul 2012.

Societatea are 2.300 de salariaţi şi a fost propus în mai multe rânduri pentru a fi privatizat, dar nici un investitor nu s-a prezentat la licitaţii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite