Transgaz a prelungit contractul cu Gazprom pentru tranzitul gazelor ruseşti până în septembrie 2016

Transgaz a prelungit contractul cu Gazprom pentru tranzitul gazelor ruseşti până în septembrie 2016

Transgaz este operatorul sistemului de conducte de transport din România, dar nu a putut ajunge la acorduri de interoperare cu operatorii din Ucraina şi Bulgaria

Compania de stat Trangaz, operatorul sistemului naţional de transport al gazelor naturale, a prelungit până la 30 septembrie contractul cu Gazprom pentru tranzitul prin România al gazelor ruseşti prin conducta Isaccea-Negru Vodă, a declarat Petru Văduva, directorul general al societăţii, citat de Agerpres.ro.

„Am prelungit contractul cu Gazprom pe ruta tranzit II până la 30 septembrie 2016, deoarece nu s-au putut încheia până acum acordurile de interoperare cu vecinii noştri din Ucraina şi Bulgaria, aşa cum cere legislaţia europeană“, a precizat Văduva, potrivit sursei citate.
 
Potrivit acestuia, normele europene cer semnarea unor acorduri de interoperare pentru conductele de tranzit cu statele vecine. „Însă, tehnicitatea şi complexitatea discuţiilor au dus la imposibilitatea încheierii până acum a acestor acorduri, astfel că am decis prelungirea contractului existent cu Gazprom până când vom reuşi încheierea acordurilor“, a adăugat şeful Transgaz.
 
Societatea menţionează că depune eforturi pentru ca tranzitul pe conducta în cauză să poată fi scos la licitaţie începân cu anul gazier 2016-2017.
 
Gazprom vinde gazele care trec prin România în Bulgaria, Grecia şi Turcia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările