Toni Volpe îl va înlocui pe Luca D’Agnese la conducerea Enel România

Toni Volpe îl va înlocui pe Luca D’Agnese la conducerea Enel România

Enel deţine trei filiale de distribuţie a electricităţii în România şi o serie de parcuri eoliene

Conducerile companiilor Enel din România l-au schimbat din funcţie pe Luca D'Agnese, directorul general al companiei, cu Toni Volpe, care lucrează în grupul italian de 10 ani.

„Consiliile de administraţie ale companiilor Enel din România s-au reunit pe 29 aprilie şi l-au numit pe Toni Volpe în calitate de membru şi preşedinte al acestora“, a comunicat marţi Enel România.
Volpe va prelua miercuri funcţia se şef al Enel România. D’Agnese a condus Enel România timp de trei ani, iar după schimbarea din funcţie va „prelua o altă poziţie de conducere importantă“ în grupui italian.
 
Enel România cuprinde mai multe firme cu activităţi de producţie, distribuţie şi furnizare a energiei. Enel este responsabilă cu livrarea de energie în Banat şi Dobrogea, dar şi Bucureşti şi zonele limitrofe, după ce a achiziţionat trei fililale Electrica.
 
În ultimii ani, Enel a fost acuzată de mai multe ori din cauza penelor dese şi a vechimii instalaţiilor, după ce consumatorii au reclamat calitatea slabă a serviciilor, în special în Bucureşti. Ultima oară, compania a fost acuzată în timpul ninsorilor de la finele lui ianuarie.
Compania a fost acuzată de către Constantin Niţă, fost ministru delegat pentru Energie, actual ministru al Economiei, a acuzat Enel că a vândut transformatoare la mâna a doua din Italia, pe care le-ar fi trecut în acte ca şi cum ar fi noi.
Enel se judecă acum cu Electrica, după ce Curtea de Conturi a descoperit că societatea italiană nu şi-a respectat clauzele din contractele de privatizare. Statul român cere despăgubiri de peste 830 de milioane de euro.
 
De asemenea, Enel este unul dintre cei mai mari investitori din domeniul energiei regenerabile, compania având 500 MW instalaţi în mai multe parcuri eoliene.
 
Enel estimează că va înregistra în România în acest an un profit înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări (EBITDA) de 300 milioane euro, în urcare cu aproape 4% faţă de anul anterior.
 
Mai puteţi citi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: