TeraPlast a preluat activitatea Politub, de la 31 decembrie

TeraPlast
a preluat activitatea Politub, de la 31 decembrie

Începând cu data de 31 decembrie 2017, TeraPlast SA a preluat activitatea Politub, unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa ţevilor de apă şi gaz din România. Preţul acestei preluări a fost de 21,8 milioane de lei. Bugetul tranzacţiei este cuprins în planul de investiţii TeraPlast, majorat prin hotărâre AGA, de la 96 milioane lei, la 131 milioane lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Transferul a avut loc după ce Grupul TeraPlast a finalizat procesul de achiziţie integrală a pachetului de acţiuni Politub, deţinut de compania franceză New Socotub. Din 11 octombrie 2017, grupul TeraPlast deţine controlul unic asupra Politub. Costul tranzacţiei pentru 50% din acţiunile Politub a fost de 2,5 milioane de euro.

Începând cu ultima zi a anului 2017, Politub a transferat business-ul către TeraPlast ca un tot unitar, inclusiv know-how, dreptul de proprietate asupra construcţiilor, echipamentelor şi a celorlalte active Politub (exceptând terenurile, TeraPlast având un drept de superficie pe terenul necesar desfăşurării activităţii) la valoarea de piaţă de la acea dată. a

Tot de la începutul anului 2018, TeraPlast preia toţi angajaţii Politub, care vor intra astfel în colectivul TeraPlast. Aceştia vor beneficia de un cadru solid de evoluţie profesională, cu oportunităţi excelente de dezvoltare şi cele mai bune condiţii de muncă. Relaţiile comerciale ale Politub sunt de asemenea preluate de TeraPlast.

În urma acestei preluări, Politub devine divizia de ţevi polietilenă a TeraPlast. Compania îşi propune să dezvolte activitatea noii divizii, valorificând oportunităţile din piaţă şi infrastructura de vânzări pe care o are TeraPlast. Astfel, reprezentanţii companiei îşi propun în 2018 o dublare a cifrei de afaceri pentru divizia de ţevi polietilenă.

Mirela Pop, Director General TeraPlast, a declarat: Transferul Politub în TeraPlast vine să consolideze capacitatea noastră de a răspunde mai eficient nevoilor clienţilor, cu o ofertă integrată de ţevi din mase plastice. Am încheiat astfel anul 2017 cu o nouă realizare şi ne bucurăm să beneficiem de un parteneriat solid cu reprezentanţii Politub. De altfel, anul trecut a fost marcat de o serie de realizări importante pentru grup. De-a lungul lui 2017, TeraPlast a desfăşurat un program ambiţios de investiţii, atât prin achiziţia şi dezvoltarea de noi businessuri, din ţară şi în străinătate, cât şi prin creşterea capacităţilor de producţie existente şi diversificarea tehnologiilor.”

Grupul TeraPlast rulează o cifră de afaceri anuală de peste 415 de milioane de lei. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe şase linii de business: Instalaţii & Amenajări, Profile tamplarie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate, Tâmplărie termoizolantă si Ţiglă metalică, deţinând poziţii de top pe o mare parte din aceste pieţe. 

citeste totul despre: