Temerile şoferilor pe timp de iarnă: avarierea, tamponarea şi defectarea maşinii. 13% nu conduc în sezonul rece

Temerile şoferilor pe timp de iarnă: avarierea, tamponarea şi defectarea maşinii. 13% nu conduc în sezonul rece

Pentru 60% din şoferi, iarna e cel mai periculos anotimp

Şoferii români consideră foarte periculos traficul de iarnă, iar cei mai mulţi se tem de tamponările provocate din cauza gheţii şi a zăpezii, arată un studiu comandat de Generali Romania. Peste 60% dintre şoferii români cred că iarna este cel mai periculos anotimp pentru maşina lor, în timp ce doar 28% consideră că traficul de iarnă este puţin mai periculos decât cel pe timp de ceaţă sau ploaie.

Ştiri pe aceeaşi temă

În topul pericolelor de care se simt ameninţaţi şoferii în timpul iernii se află tamponările în trafic din cauza gheţii şi a zăpezii (81,6%), nesiguranţa locului de parcare (8%), defectarea maşinii din cauza frigului şi a îngheţului (6,7%), dar şi avarierea maşinii din cauza greutăţii zăpezii şi a ţurţurilor care cad de pe clădiri (2,6%).
Acestea sunt concluziile unui studiu recent, la care au participat peste 3.320 de respondenţi, comandat de Generali Romania cu ocazia lansării unei noi campanii promoţionale privind asigurarea CASCO.
Până la finalul lunii ianuarie 2013, Generali Romania desfăşoară o campanie promoţională, prin care clienţii care îşi încheie o asigurare CASCO primesc cadou rovinieta pe un an, plus alte beneficii suplimentare.

Şapte din zece şoferi urcă zilnic în maşină

Dintre respondenţii care au participat la studiu, 70% folosesc maşina în fiecare zi, în timp ce aproape 13% evită să circule cu autovehiculul iarna, din cauza aglomeraţiei şi pericolelor. 10% dintre şoferi spun că în acest anotimp apelează la maşină doar în weekend.
Şoferii consideră că, pe timp de iarnă, maşina lor are nevoie de achiziţii speciale, de aceea 80% trec pe lista de cumpărături anvelopele de iarnă, iar 15,5% îşi cumpără kit pentru a-şi putea deszăpezi maşina (racletă, nisip, lanţuri, lopată). Majoritatea respondenţilor cred că traficul pe timp de iarnă este mult mai periculos, însă cei mai mulţi dintre ei (peste 86%) consideră că o asigurare CASCO este la fel de folositoare în tot timpul anului. Doar 13% cred că aceasta este mai utilă pe timp de iarnă, deoarece în acest anotimp autovehiculele sunt expuse la mai multe pericole decât în alte anotimpuri.
 „Am reluat această campanie, pe care am derulat-o în lunile iulie şi august, pentru că s-a dovedit atractivă pentru clienţi. Am păstrat beneficiile deoarece, într-adevăr, rovinieta – obligatorie pentru circulaţia pe drumurile naţionale - este un beneficiu apreciat de cei care deţin o maşină“, a afirmat Adrian Marin, director general Generali Romania.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările