Telekom Romania scoate la licitaţie Palatul Telefoanelor din Bucureşti

Telekom Romania scoate la licitaţie Palatul Telefoanelor din Bucureşti

Palatul Telefoanelor din centrul Capitalei este construit în stilul art deco şi are un teren de 1.893 de metri pătraţi şi o suprafaţă utilă de 12.000 de metri pătraţi

Telekom Romania Communications, fosta Romtelecom, a scos la licitaţie Palatul Telefoanelor din Bucureşti şi alte două proprietăţi din apropiere la un preţ de pornire cumulat de 21,6 milioane de euro, fără TVA, ca parte a strategiei companiei de a capitaliza portofoliul de proprietăţi imobiliare.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ca parte a strategiei companiei de a capitaliza portofoliul de proprietăţi imobiliare, Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) scoate la vânzare trei proprietăţi din centrul Bucureştiului, şi anume Palatul Telefoanelor, clădirea Tandem şi proprietatea din strada Matei Millo (...). Tranzacţia va fi derulată prin intermediul unei licitaţii, iar câştigătorul va fi entitatea cu cea mai avantajoasă ofertă atât în ceea ce priveşte preţul, cât şi alte condiţii relevante în context“, se arată într-un comunicat al Telekom Romania Communications.
 
Palatul Telefoanelor este construit în stilul art deco şi are un teren de 1.893 metri pătraţi şi o suprafaţă utilă de 12.000 de metri pătraţi.
 
Cu un preţ de pornire de 10,9 milioane de euro, clădirea Tandem (situată în imediata apropiere a Palatului Telefoanelor) are un teren de 5.039 metri pătraţi şi o suprafaţă totală construită la sol de 2.030 metri pătraţi. Proprietatea din strada Matei Millo, inclusă în preţul de pornire al clădirii Tandem, este un teren cu o suprafaţă de 1.783 metri pătraţi.
 
Pentru a participa în licitaţie, entităţile interesate trebuie să furnizeze o scrisoare de garanţie şi să depună ofertele până la data de 20 octombrie.
 
Pentru Palatul Telefoanelor, Telekom Romania Communications va urma toţi paşii juridici prevăzuţi de legislaţia în vigoare privind monumentele istorice.
 
„Strategia noastră imobiliară este în linie cu scopul nostru de a deveni furnizorul convergent numărul 1 de servicii de telecom şi divertisment din România. Aceasta presupune să ne concentrăm atenţia asupra activităţilor noastre principale şi să capitalizăm activele din zone secundare, inclusiv portofoliul imobiliar“, a afirmat directorul executiv pentru managementul aprovizionării al Telekom Romania Group, Andreas Grünewald, în comunicat.
 
În prima parte a lunii august, Telekom Romania Communications a scos la licitaţie un număr de 10 proprietaţi imobiliare situate în Bucureşti şi judeţele Iaşi, Galaţi, Brăila, Tulcea, Vrancea şi Hunedoara, preţul de pornire cumulat ridicându-se la 3,61 milioane de euro, fără TVA.
 
Data limită de depunere a ofertelor a expirat la 5 septembrie, iar licitaţia urma să se desfăşoare în perioada 8 septembrie - 31 octombrie.
 

Mai puteţi citi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările