Telekom România continuă concedierile în masă şi anul viitor. Mai mult de o treime din angajaţi vor fi daţi afară. Reacţia companiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul persoanelor care vor fi concediate anul viitor de către Telekom România este dublu faţă de cei daţi afară în acest an, potrivit unor surse citate de economica.net.

„Alte 1.400 de concedieri sunt în pregătire, 236 din zona IT în perioada imediat următoare, iar pentru anul viitor se vehiculează cifra de 1.200 de concedieri din zona tehnică, potrivit unor surse din interiorul companiei”, scrie economica.net

Din cei 694 de angajaţi care au fost anunţaţi de Telekom România că vor fi concediaţi în această perioadă, majoritatea şi-au dat demisia sau au acceptat plata unor salarii compensatorii. Media salariului de referinţă în Telekom România este de 1.512 lei, ceea ce corespunde unei medii de circa 3.000 de lei ca nivel mediu al salariilor compensatorii încasate de angajaţii din Telekom România.

Restul de 180 de angajaţi care nu şi-au dat nici demisia şi nici nu au acceptat plata unor salarii compenstaorii au primit pe 3 octombrie decizia de concediere colectivă, urmând ca la 1 noiembrie 2019 să intre în perioada de preaviz, iar pe 1 decembrie direct în şomaj.

Reacţia companiei

Ulterior publicării acestui articol, Telekom România a ţinut să precizeze că nu va concedia 1.400 de angajaţi în 2020, fără a face însă referire dacă este vorba despre concedieri în general sau doar că numărul este inexact.

„Infirmăm categoric informaţia potrivit căreia grupul de companii are în plan alte 1.400 de concedieri colective în viitor”, a precizat Telekom.

În urmă cu aproape două luni, Telekom România a anunţat că va restructura 692 de poziţii din totalul de 5.831 de angajaţi existenţi în prezent la nivelul grupului de companii. Un total de 438 de poziţii vor fi restructurate la Telekom Romania Communications, iar 254 de poziţii, la Telekom Romania Mobile Communications.

„Poziţiile care urmează să fie restructurate vor fi decise pe baza obiectivelor de business ale companiei, în linie cu strategia de simplificare şi digitalizare. În cadrul procesului de restructurare, Telekom România va aplica măsurile de protecţie socială. Evaluarea performanţei va fi utilizată ca criteriu în departajarea angajaţilor care ocupă poziţii similare”, se arăta într-o scrisoare internă trimisă angajaţilor în luna iulie.

Acţiunea este declanşată într-un context în care grupul elen OTE şi principalul său acţionar, gigantul german Deutsche Telekom, sunt pe cale să vândă pachetul majoritar de acţiuni deţinut la Telekom România, informaţiile actuale indicând o eventuală preluare a operatorului român de telecomunicaţii sau a unei părţi din afacere de către grupul francez Orange.

Telekom România şi grupul elen OTE nu au confirmat aceste negocieri, evitând, în răspunsurile trimise redacţiei, să aibă o poziţie clară în această privinţă.

Orange a declarat pentru „Adevărul” că nu comentează în acest moment.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite