Tânără absolventă caut job

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânără absolventă deşteaptă, 23 de ani, cu rezultate bune la şcoală, nu a lăsat cartea de engleza din mână până nu a învăţat-o foarte bine. Faza căutare job. Şi-a făcut o listă cu firmele la care ar fi vrut să ajungă.

A urmărit pe unde se putea pe la ce evenimente ajung directorii generali şi s-a dus şi ea acolo: conferinţe, concerte, operă, evenimente de business etc. Le-a căutat pozele prin reviste ca să se familiarizeze bine cu figurile lor, de prin ce ţară sunt şi orice mai putea afla despre ei. Pe primul l-a găsit speaker la o conferinţă.

S-a dus în pauză la el şi i-a spus (citez din memorie, dar aproape textual): Domnule Cutare, uitaţi, eu sunt ingineră (Politehnica din Bucureşti – n.r.), am terminat anul acesta. Sunt deşteaptă, am avut note bune, am citit mai mult decât mulţi alţii, cânt puţin la pian şi vorbesc engleza bine, corect gramatical şi expresiv, după cum vedeţi. Vreau să lucrez în firma dumneavoastră, pot lucra fără salariu trei luni, până vă veţi lămuri ce pot face

Omul Cutare (un neamţ) a ascultat-o cu atenţie şi i-a spus să vină a doua zi la el la birou. Au discutat vreo jumătate de ceas într-o engleză cursivă, corectă gramatical şi expresivă. În dimineaţa următoare a sunat-o şi i-a spus că o angajează o lună fără salariu şi apoi vor lua o nouă decizie. A început imediat lucrul, fără vreun post anume, pentru că nu exista acel post.

Peste trei zile o cheamă neamţul, îi dă o listă cu şase nume şi îi spune că a doua zi trebuie să zboare la Londra, unde este o conferinţă la care cei şase sunt înregistraţi ca participanţi. Trebuia să îi găsească, să vorbească cu ei şi îi convingă să ia masa cu el, care urma să ajungă la Londra peste vreo zece zile şi să stea o săptămână.

S-a suit în avion, a ajuns la conferinţă, i-a identificat pe toţi (cu mare efort, pentru că nu exista Internet atunci), apoi s-a dus la fiecare în parte şi le-a spus acelaşi lucru (citez din memorie, dar aproape textual): Domnule, uitaţi, eu sunt din România, aseară am ajuns. Şeful meu m-a trimis în mod special la Londra ca să vorbesc cu dumneavoastră şi să vă spun că ar vrea să luaţi un prânz sau o cină împreună. E chiar prima mea săptămână de lucru, şi ar fi foarte important pentru mine dacă aş începe cu un asemenea succes. Ce spuneţi, faceţi asta pentru mine, să luaţi masa cu şeful meu? Ar fi un start foarte bun în carieră pentru mine şi vi s-ar datora, în bună măsură. Şi să fiţi sigur că nu voi uita asta niciodată (aşa a şi fost – n.r.). Toţi şase au acceptat.

Tânăra absolventă a fost angajată cu un salariu mare începând cu următoarea lună. Peste opt ani îi lua locul country managerului neamţ, care a plecat din România.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite