Surse: Opt oferte au fost depuse pentru privatizarea Oltchim până la termenul limită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt oferte au fost depuse până joi, 6 iulie, ora 18.00, termenul limită pentru depunerea de oferte angajante, au declarat joi seară, pentru News.ro, surse aproapiate procesului de privatizare.

Cele opt oferte au fost depuse de Chimcomplex Borzeşti (controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza), IPP, Louisiana Chemical, GFR Group şi de alte patru companii.

Unele oferte sunt pentru mai multe pachete de active, în timp ce altele sunt pentru active separate, au precizat sursele. 

Joi dimineaţă, combinatul chimic Chimcomplex Borzeşti a anunţat că a depus, în ultima zi în care se pot depune oferte, ofertă pentru preluarea activelor Oltchim din Râmnicu Vâlcea, susţinând că vizează crearea unui gigant românesc în industria chimică.

Termenul limită de depunere a ofertelor angajante pentru vânzarea pachetelor de active ale combinatului Oltchim, aflat în insolvenţă, a fost prelungit până în 6 iulie, ora 18.00.

Chimcomplex susţine că i s-a alăturat gigantul american Tricon Energy, cu o cifră de afaceri de 6 miliarde de dolari, ca partener comercial, cinci bănci europene coordinate de ING şi două fonduri de investiţii din Londra şi Dubai, arată un comunicat emis joi de Chimcomplex.

Grupului SCR, care deţine în prezent Chimcomplex, va deveni garantul direct al tranzacţiei, având active de peste 120 de milioane de euro.

Compania nu a dezvăluit valoarea financiară a ofertei, dar considera că are un singur competitor pentru activele Oltchim.

"Probabil că mai sunt şi alti competitori, dar singurul de elită este gigantul germano-polonez PCC, cu care suntem pregătiţi să luptam cu toate armele, pentru a-l învinge. Vânzarea Oltchim este un eveniment major în economia României şi am dori să avem sprijin de la întreg mediul de afaceri, aşa cum am primit de la mediul universitar. Credem că organizatorul licitaţiei va fi corect şi ne va declara calificaţi în confruntarea directă cu PCC, urmând ca cel care va avea oferta cea mai bună să câştige", a precizat un comunicat al companiei.

Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

În 2016, statul român a scos Oltchim la vânzare pe bucăţi, prin nouă pachete de active.

Compania a înregistrat în primul trimestru al acestui an un profit net de 1,68 milioane euro, în creştere cu 76% faţă de perioada similară a anului trecut, şi o cifră de afaceri de 49,06 milioane euro, mai mare cu 30% comparativ cu primele trei luni ale anului trecut. Ultimul an în care Oltchim a înregistrat profit din activitatea curentă a fost 2006.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite