Surpriză: Complexul Energetic Oltenia exportă în acest moment 300 MW de energie

Surpriză: Complexul Energetic Oltenia exportă în acest moment 300 MW de energie

Complexurile Energetice Oltenia şi Hunedoara s-au plâns de preluarea cu prioritate în sistem a energiilor regenerabile şi a consumului de energie în scădere

Complexul Energetic Oltenia exportă în prezent 300 MW de energie în state precum Moldova, Ucraina, Serbia, Bulgaria şi Ungaria, a adeclarat Maricel Popa, secretar de stat în cadrul Departamentului pentru Energie.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Nu sunt contracte pe termen lung, sunt contracte lunare", a afirmat el, în cadrul unui forum minier.
El a mai afirmat că lignitul poate fi exploatat în condiţii de eficienţă economică pentru încă 40 de ani sau chiar 60 ori 100 de ani, în funcţie de specialişti.
 
Oficialul a mai adăugat că este nevoie de investiţii de 60 de milioane de euro pentru scăderea costurilor la huilă până la nivelul european. "În doi ani sperăm să ajungem la preţul european. Banii vor proveni atât de la Complexul Energetic Hunedoara, dar şi de la Guvern", a mai completat el.
 
Complexurile energetice Oltenia şi Hunedoara au probleme din cauza consumului energetic în scădere şi a preluării cu prioritate în sistem a energiilor regenerabile, iar reprezentanţii celor două companii s-au plâns de mai multe ori de această situaţie pe parcursul acestui an.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările