Studiu: Doar 1 din 5 IMM-uri fac export. Cele mai multe în Bucureşti şi Vestul ţării

Studiu: Doar 1 din 5 IMM-uri fac export. Cele mai multe în Bucureşti şi Vestul ţării

Doar 20% dintre IMM-urile româneşti desfăşoară în prezent activităţi de export, contribuind cu 25% la exporturile totale din România se arată într-un studiu realizat de UPS. Potrivit acestuia, majoritatea firmelor exportatoare îşi desfăşoară activitatea în Bucureşti şi Regiunea de dezvoltare Vest, care include judeţele Timiş, Arad, Hunedoara şi Caraş Severin,

Ştiri pe aceeaşi temă

Dintre cele 52.000 de IMM-uri analizate în studiul UPS, cele mai multe sunt concentrate în regiunea Bucureşti-Ilfov (23,4%), urmată de Nord-Vest (14,4%), Centru (13,1%), Sud-Muntenia (11,1% ), Nord-Est (10,8%), Vest (9,0%) şi Sud-Vest (6,7%), relevă un studiu realizat recent de UPS (NYSE: UPS) şi Kantar Millward Brown.
 
„IMM-urile care exportă înregistrează o creştere mai mare a veniturilor şi sunt mai încrezătoare în viitor”, a declarat Jim Kearney, Managing Director UPS Romania, Ungaria şi Grecia. 
 
 
Jumătate dintre exportatorii mici au înregistrat creşteri ale veniturilor în ultimii 3 ani
 
Un studiu UPS la nivel european publicat la începutul acestui an arată că peste jumătate din întreprinderile mici care exportă au înregistrat creşteri ale veniturilor în ultimii trei ani. 
 
Specialiştii în cercetare de piaţă de la Kantar Millward Brown au analizat companiile active din România (pe baza datelor oficiale publicate). Studiul include informaţii de la 52.000 de IMM-uri care au depus ultimul bilanţ contabil în 2016, au între 10 şi 249 de angajaţi şi o cifră de afaceri până în 50 de milioane de euro. 
 
Analiza a avut ca scop crearea unei hărţi regionale a principalelor IMM-uri exportatoare din România, concentrându-se pe regiunile de dezvoltare Bucureşti-Ilfov, Centru, Sud-Muntenia, Nord-Est, Nord-Vest, Sud-Est, Vest, Sud-Vest.
 
UPS (NYSE: UPS) este lider global în domeniul logisticii, oferind o gamă largă de soluţii, inclusiv transportul de colete mici şi mărfuri cargo, facilitarea comerţului internaţional şi folosirea unor tehnologii avansate pentru o gestionare mai eficientă a lumii afacerilor. Cu sediul central în Atlanta, Georgia (SUA), UPS deserveşte peste 220 de ţări şi teritorii din întreaga lume.
 
citeste totul despre: