Strada cu cele mai multe tranzacţii: Ikea, Dedeman şi 10.000 de locuinţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO www.wall-street.ro
FOTO www.wall-street.ro

Bulevardul Theodor Pallady şi, în general, zona de est au devenit din ce în ce mai interesante pentru dezvoltatorii imobiliari, care au achiziţionat în ultimul an loturi mari de teren în zona pentru dezvoltări de retail şi rezidenţial, cea mai nouă tranzacţie fiind cea pentru al doilea magazin IKEA din România. Cum va arăta zona în cinci ani?

Fiind una dintre cele mai ieftine zone din Capitala ca preturi ale terenurilor, dar si in care exista o serie de platforme industriale ce pot genera terenuri de dimensiuni mari, estul Capitalei a atras in ultimii ani interesul mai multor retaileri si dezvoltatori mari in special pe segmentele de retail si rezidential. Astfel, doar in ultimul an, potrivit datelor Colliers s-au vandut terenuride 20 de ha pentru rezidential ce permit constructia a 10.000 de unitati. De asemenea, Dedeman a deschis recent un magazin pe Th. Pallady, iar IKEA a cumparat aici terenul pentru al doilea magazin din Romania. Zona este atractiva si pentru alti retaileri, spre exemplu fostul magazin Obi din Pallady este de interes pentru compania Praktiker, Omer Susli, declarand recent pentru wall-street.ro ca ia in calcul un magazin pe fosta locatie OBI. Zona comerciala din Th. Pallady a inceput sa se dezvolte de ani, existand deja multe magazine ale unor branduri importante cum ar fi Decathlon, Arabesque, Auchan.

Preturile terenurilor in zona Th. Pallady? Se pot tranzactiona si la 50-60 de euro/mp

„Zona de est a ramas una dintre cele mai ieftine zone ale Bucurestiului. Cu toate ca exista acces facil spre centrul orasului cu ajutorului metroului, se pot achizitiona terenuri si la 50-60 euro/mp. Ceea ce avand in vedere amplasarea si distanta fata de centru este un pret mai mult decat rezonabil. Pe fondul ofertelor disponibile in piata terenurile de peste un hectar uneori pot fi achizitionate la un pret similar cu pretul pe metru patrat din Balotesti sau Moara Vlasiei, ceea ce nu este normal pentru o capitala europeana. Evident nu discutam de terenurile cu deschidere directa pe bulevard”, a spus Andrei Botis, managing partner la NAI Global Romania.

Citiţi continuarea articolului pe www.wall-street.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite