Sterling Resources a vândut un perimetru din Marea Neagră către Petroceltic, iar aceasta a dat toate operaţiunile din România către un fond

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Sterling Resources a anunţat că a vândut participaţia de 40% pe care o deţinea în perimetrul Muridava, aflat în Marea Neagră, către Petroceltic Resources, tranzacţia fiind aprobată de către Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) din România.

„În schimbul transferului se vor primi un preţ nesubstanţial plus acceptarea de către cumpărător a tuturor obligaţiilor restante“, se arată într-un comunicat al Sterling.

În data de 26 martie 2015, Sterling a anunţat vânzarea tuturor operaţiunilor sale din România către Carlyle Group. După cum s-a precizat în comunicatul de presă din 26 martie 2015, finalizarea acestei vânzari către Carlyle este supusă îndeplinirii anumitor condiţii, uzuale în cazul unor asemenea tranzacţii. 

Sterling Resources este o companie canadiană de petrol şi gaze cu sediul la Calgary, provincia Alberta, listată la bursă în Canada. Compania derulează operaţiuni în Marea Britanie, România, Franţa şi Ţările de Jos.

Petroceltic a vândut toate operaţiunile din România către GVC Investiment

Petroceltic a anunţat, la rândul său, astăzi că a vândut activele din România, prin intermediul cărora deţinea licenţe de operare pentru două perimetre din Marea Neagră, către compania GVC Investment. Petroceltic, companie înregistrată în Irlanda, mai are operaţiuni de explorare, producţie şi dezvoltare în Algeria, Egipt, Bulgaria şi Italia.

Totodată, Beach Petroleum, subsidiara Beach Energy, a transferat participaţia de 30% la blocul 28 Est Cobălcescu către Petroceltic Romania.

Transferul participaţiilor a fost aprobat de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM).

Simultan, Petroceltic a vândut integral Petroceltic Romania, care deţine licenţele de operare pentru blocul 27 Muridava şi blocul 28 Est Cobălcescu către GVC Investment.

În urma tranzacţiilor, Petroceltic a ieşit integral de pe piaţa din România.

„Vânzarea pune capăt activităţii Petroceltic în apele româneşti ale Mării Negre. Acest proces de dezangajare face parte din strategia noastră de a ne concentra eforturile pe activele de producţie şi dezvoltare şi de a ieşi din operaţiunile de explorare de mare risc. Ne-am retras din România şi Kurdistan şi ne concentrăm pe activităţile de explorare din Egipt şi Italia“, a declarat într-un comunicat directorul general al Petroceltic, Brian O’Cathain.

Petroceltic anunţase în luna februarie că intenţionează să îşi restrângă operaţiunile de explorare din România, Bulgaria şi Grecia şi să subcontracteze unele licenţe în Italia şi Egipt, în cadrul unui program de reducere a costurilor operaţionale şi a cheltuielilor de capital.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite