Statul a semnat cofinanţări de 670 milioane de lei pentru eficienţă energetică şi electricitate din surse regenerabile

Statul a semnat cofinanţări de 670 milioane de lei pentru eficienţă energetică şi electricitate din surse regenerabile

Energia eoliană a atras cele mai mari proiecte

Ministerul Economiei a semnat 11 contracte pentru cofinanţări în proiecte de eficientizare a consumului de energie şi pentru producţia de electricitate din surse verzi, valoarea totală a acestora fiind de 670 milioane de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Beneficiarii sunt societăţile industriale Chimcomplex Borzeşti, Elsid Titu, Soceram şi Electrocarbon Slatina în domeniul eficienţei şi firmele Energie Ecologică ROGIS, Geo Data, Marex, Electricom, Solar Power, Suraki şi Eralt Impex pentru producţia de electricitate din surse regenerabile.
 
Cele mai mari fonduri au fost acordate companiilor Energie Ecologică Rogis şi Suraki, fiecare cu câte aproape 80 milioane de lei. Proiectele acestora sunt centrate pe instalarea de ferme eoliene în judeţele Brăila şi Giurgiu.
 
Solar Power a primit fonduri nerambursabile de 46,5 milioane de lei pentru un proiect total de 81,5 milioane de lei pentru producţia energiei într-un parc solar în Ilfov. Electricom are alocate 33,5 milioane de lei pentru realizarea unui parc eolian in localitatea Casimcea, judeţul Tulcea.
 
Pentru o instalaţie de cogenerare, Chimcomplex Borzeşti a primit 23 milioane de lei.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările