Serviciile profesionale, pe val. Cea mai mare creştere a avut-o sectorul IT, cu un plus de aproape 25% în primele cinci luni

Serviciile profesionale, pe val. Cea mai mare creştere a avut-o sectorul IT, cu un plus de aproape 25% în primele cinci luni

Domeniul IT este campionul creşterii cifrelor de afaceri în primele cinci luni din acest an

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut în primele cinci luni cu 7,6%, serie brută, susţinută de IT, cu un avans de 24,5%, transporturi (12,2%), producţie cinematografică şi programe de televiziune (2,8%), potrivit datelor INS.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alte servicii furnizate în principal întreprinderilor au consemnat o creştere cu 2,4%, iar se segmentul comunicaţiilor cu 2,2%.

În funcţie de seria ajustată cu numărul de zile lucrătorare şi sezonalitate, afacerile au fost mai mari tot cu 7,6% pe ansamblu, cu o evoluţie pozitivă la activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+22,4%), transporturi (+12,2%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+3,6%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+3,0%) şi la activitǎţile de comunicaţii (+2,4%), se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Scăderi uşoare în mai faţă de aprilie

În mai, cifra de afaceri din serviciile de piaţă pentru companii a scăzut per ansamblu cu 0,8%, activitǎţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe înregistrând o dinamică negativă de 16,1%, iar alte servicii furnizate în principal întreprinderilor - de 3%.

Creşteri au înregistrat activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+8,2%), transporturile (+0,4%) şi activităţile de comunicaţii (+0,3%).

Faţă de luna mai a anului trecut, afacerile prestate pentru firme au urcat cu 5,8% ca serie brută şi cu 6,5% ca serie ajustată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: