Sectorul construcţiilor şi-a continuat declinul în februarie, înregistrând o scădere de 3,4%

Sectorul construcţiilor şi-a continuat declinul în februarie, înregistrând o scădere de 3,4%

FOTO Sever Gheorghe

Lucrările de construcţii au înregistrat în a doua lună a acestui an o scădere de 3,4% faţă de februarie 2016, afectat de declinul lucrărilor de infrastructură şi de construcţii nerezidenţiale, în timp ce construcţia de locuinţe a crescut semnificativ, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Ştiri pe aceeaşi temă

Este a doua lună de scădere din 2017, după un declin  de 1,1% în ianuarie. Cumulat, în primele două luni din 2017, sectorul construcţiilor a scăzut cu 2,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 
 
În februarie, lucrările de infrastructură au înregistrat cel mai pronunţat declin, dar construcţia de locuinţe a crescut substanţial. 
 
”Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 19,3% şi la clădirile nerezidenţiale cu 16,4%. Creşteri au fost la clădirile rezidenţiale cu 70,3%”, se arată în comunicatul INS.
 
Pe elemente de structură, în februarie 2017 s-au înregistrat scăderi faţă de a doua lună a anului trecut la două din cele trei categorii: lucrările de reparaţii capitale s-au redus cu 29,7%,  lucrările de întreţinere şi reparaţii curente s-au diminuat cu 1,7%, în timp ce lucrările de construcţii noi au crescut cu 0,1%.
 
Faţă de ianuarie, lucrările de construcţii au crescut în februarie cu 24,1%, pe serie brută, dar au scăzut cu 0,6% pe seria ajustată în funcţie de variaţiile sezoniere.
 
În 2016, lucrările de construcţii au scăzut cu 4,8% faţă de anul precedent, după un avans de 10,4% în 2015.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările