Se vinde PRO TV. Cine este cumpărătorul

Se vinde PRO TV. Cine este cumpărătorul

Proprietarul PRO TV, grupul de media Central European Media Enterprises (CME), se apropie de finalizarea negocierilor privind vânzarea acţiunilor, suma vehiculată iniţial fiind de 2 miliarde de dolari, arată presa internaţională.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fondul de investiţii PPF Group, controlat de cel mai bogat om de afaceri din Cehia, miliardarul Petr Kellner, este aproape de a semna un acord pentru preluarea proprietarului PRO TV, grupul de media Central European Media Enterprises (CME), negocierile fiind acum în stadiul final, scrie Reuters, citată de presa internaţională.
 
Anterior a fost anunţat că Petr Kellner a rămas singurul interesat de tranzacţie. Potrivit ziarul ceh Hospodarske Noviny, citat de Reuters, tranzacţia ar urma să fie anunţată zilele acestea. Potrivit surselor cotidianului, Kellner negociază personal această tranzacţie.
 
Şi site-urile de ştiri Capital.bg şi Aktualne.cz susţin că discuţiile pentru această tranzacţie sunt în stadiul final, un anunţ fiind aşteptat "în cel mult câteva zile".
 
Acţionarul majoritar al CME, conglomeratul american AT&T, vrea să obţină aproximativ 47 miliarde de coroane (2 miliarde dolari) în schimbul participaţiei deţinute la CME. AT&T controlează 75% din acţiunile proprietarului PRO TV.
 
CME a anunţat, în martie, că analizează o potenţială fuziune sau vânzarea către un investitor strategic, parte a unui plan menit să maximizeze valoarea deţinerilor acţionarilor.
 
CME operează o reţea de 30 de canale TV, în România, Bulgaria, Cehia, Slovacia şi Slovenia. Potrivit informaţiilor din presa cehă, pentru achiziţia CME şi-au exprimat interesul PPF şi reţeaua de televiziune Discovery.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările