Se vinde PayPoint. Tranzacţia este analizată de Consiliul Concurenţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
calarasi paypoint

PayPoint şi PayZone, companii prin intermediul cărora se plătesc diferite facturi şi se efectuează transferul de bani, vor fi vândute către un fond de investiţii din Europa Centrală şi de Est şi din Regiunea Balcanică, tranzacţia fiind analizată de Consiliul Concurenţei.

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Innova/6 SCA SICAV – RAIF intenţionează să preia PayPoint Services SRL şi, indirect, Payzone SA.

Innova/6 SCA SICAV – RAIF este parte a Grupului Innova, care deţine mai multe fonduri de investiţii. Grupul Innova investeşte în ţările din Europa Centrală şi de Est şi din regiunea Balcanică în domenii precum: Tehnologie – Media - Telecomunicaţii (TMT), ambalaje, alimentar şi băuturi, servicii pentru companii din sectorul comerţului cu etc.

PayPoint Services SRL şi Payzone SA sunt active în principal în prestarea serviciilor legate de plata facturilor şi transferul de bani şi în distribuţia de produse preplătite de telefonie mobilă, internet şi televiziune pentru consumatorii din România.

PayPoint operează în România din anul 2007, încheind parteneriate cu retailerii pentru aproximativ 19.000 de locaţii prin care sa permită clienţilor achitarea facturilor prin plăţi în numerar, transferuri de numerar, plăţi de taxe de drum şi reîncărcare electronică pentru servicii de telefonie mobilă.

Tranzacţia face obiectul unor aprobări ale autorităţilor de concurenţă şi de reglementare, precum şi altor condiţii suspensive, finalizarea sa fiind estimată pentru data de 31 martie 2021.

Preţul tranzacţiei se preconizează a fi de aproximativ 47 milioane GBP la cursul valutar de la începutul lunii noiembrie 2020, fiind stabilit fără a se lua în considerare datoriile şi numerarul („on a debt free, cash free basis”) şi făcând obiectul ajustării, la finalizarea tranzacţiei, în funcţie de capitalul de lucru net.

Vernon David & Asociaţii a asistat PayPoint Plc. şi pe avocaţii principali ai acesteia din Marea Britanie, Mills & Reeve LLP, cu privire la vânzarea filialelor sale comerciale din România (respectiv PayPoint Services SRL şi PayZone SA, lideri în domeniul colectarii de plăţi) către Fondul de Investiţii Innova Capital.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite