Ruşii vor să cumpere un combinat chimic din România. Actualul proprietar, un om de afaceri controversat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Interagro vrea să delisteze Viromet Victoria de pe piaţa Rasdaq

O companie rusească şi-a manifestat interesul pentru achiziţionarea activelor combinatului Ga-Pro-Co Chemicals, deţinut de magnatul Ioan Niculae în judeţul Neamţ, scrie Economica.net.

Potrivit surselor citate de Economica.net, compania rusească este interesată doar de instalaţiile tehnologice ale combinatului, fără a avea intenţia de a continua activitatea acestuia pe teritoriul României.

Deşi combinatul Ga-Pro-Co Chemicals se află în prezent în faliment, instalaţiile utilizate de acesta sunt în stare de funcţionare şi însoţite de toate licenţele producătorilor, necesare punerii lor în funcţiune.

Ruşii ar fi demarat acţiuni de prospectare a ofertei prin intermediul unui om de afaceri din Moldova care desfăşoară activităţi economice şi în România. Preţul de vânzare al tuturor activelor stabilit de evaluator este de 17,8 milioane de euro.

Ga Pro Co Chemicals Săvineşti face parte din grupul de firme Interagro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae. În anul 2005, Ga Pro Co Chemicals a cumpărat de la AVAS activele combinatului Azochim Săvineşti, pentru suma de 7,6 milioane de dolari.

Ioan Niculae era unul din principalii beneficiari ai unei măsuri controversate introduse pentru scurtă vreme de Guvern, prin care firmele beneficiau de preţuri plafonate la gaze naturale. Omul de afaceri a afirmat că îşi va redeschide combinatele chimice falimentare ale Interagro, dacă Guvernul plafonează preţul la gaze şi până şi oficiali precum Lia Olguţa Vasilescu au afirmat că este un lucru bun că Ioan Niculae este ajutat.

InterAgro deţine şase fabrici: Donau Chem Turnu-Măgurele,  Chemgas Slobozia şi Viromet Victoria, Amurco Bacău. Ga Pro Co Săvineşti şi Nitroporos Făgăraş.

Ioan Niculae a făcut închisoare într-un dosar de corupţie şi a fost condamnat în primă instanţă în al doilea dosar de corupţie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite