Roca Industry debutează pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti

Roca Industry debutează pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti

Foto: Arhivă Adevărul

Roca Industry prin Holdingrock1, holding care reuneşte companiile producătoare de materiale de construcţii din portofoliul ROCA Investments, a debutat joi pe piaţa AeRO, segmentul de acţiuni al Sistemului Multilateral de Tranzacţionare al Bursei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit reprezentanţilor companiei, acţiunile se vor tranzacţiona sub simbolul bursier ROC1. 
 
„Roca Industry se listează pe piaţa AeRO a bursei în urma unui plasament privat derulat în luna decembrie 2021, prin care un număr de 4.500.000 de acţiuni au fost vândute la un preţ de 10 RON per acţiune, compania reuşind astfel să atragă de la investitorii din piaţa de capital suma de 45 milioane de lei.”, mai transmite sursa citată.
 
Suma atrasă va fi folosită pentru dezvoltarea actualelor filiale ale holdingului, dar şi pentru achiziţia altor companii din industria materialelor de construcţii cu scopul de a deveni principalul furnizor local pentru principalele lanţuri de magazine de bricolaj din România.
 
„Suntem încântaţi că Roca Industry dă startul listărilor de anul acesta pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti. După un an 2021 foarte bun pentru bursa noastră cu un număr de 23 de companii listate dintre care 20 pe piaţa AeRO, începem anul 2022 în forţă şi putem spune « bun venit la bursă» Holdingului Roca Industry. Diversificarea sectorială este importantă atât ca strategie de business, cât şi ca strategie investiţională, iar prezenţa jucătorilor din sectorul materialelor de construcţii la bursă extinde aceste oportunităţi de investiţii”, a declarat Radu Hanga, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti. 
 
La rândul său, Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments, a transmis: „Echipa Roca aduce Roca Industry la bursă cu o promisiune pe termen lung: un comportament axat pe a aduce valoare în companiile antreprenoriale, dar şi a consolida valori la nivelul culturii organizaţionale antreprenoriale româneşti. 
 
Ne preocupă nu doar cine suntem şi ceea ce facem, dar şi ce lăsăm în urmă, pentru generaţiile viitoare. Într-o perioadă în care asistăm la o inversare a globalizării, iar economia mondială se fragmentează, antreprenoriatul local este în etapa consolidării regionale. Iar cea mai complexă formă de consolidare şi maturizare este transformarea companiei într-una publică. Această etapă aduce nu doar acces la surse alternative de capital, dar şi o crestere a gradului de guvernanţă”.
 
Plasamentul privat derulat în luna decembrie a anului trecut şi listarea acţiunilor s-a realizat cu suportul BT Capital Partners. 
 
Roca Industry grupează sub umbrela unui holding specializat companii româneşti producătoare de materiale de construcţii şi urmăreşte generarea de valoare prin implementarea unui proces de consolidare şi modernizare a capacităţilor de producţie româneşti. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările