De la o idee inovatoare la liderul pieţei de profil
 
Antreprenorii Dan Ciceu şi Dan Alexandru Cobeanu sunt tinerii care au revoluţionat plăţile online, lansând site-ul www.roviniete.ro, ca un răspuns la o necesitate evidentă a pieţei şi drept un instrument de plată simplu şi extrem de util conducătorilor auto.
 
Compania SCALA ASSISTANCE este în momentul de faţă singura din România care are ca principal obiect de activitate emiterea şi distribuţia de roviniete.
 
Cumpararea rovinietei online prin intermediul site-ului www.roviniete.ro, este cea mai uşoară modalitate de achitare a tarifelor pentru utilizarea maşinilor pe drumurile naţionale şi autostrăzile din România.  Website-ul a ajuns să fie utilizat lunar de peste 100.000 de utilizatori unici atât din România, cât şi din străinătate. Sute de mii de persoane fizice şi juridice beneficiază de confortul şi simplitatea facilităţilor digitale oferite prin această platformă dedicată.  Datele acestea o califică drept cea mai importantă platformă de profil din Romania.
 
Direcţiile de dezvoltare
 
Brokerajul în asigurări anterior experienţei din piaţa de distributie a rovinietelor, i-a ajutat pe cei doi tineri antreprenori. Ei au înţeles ce face diferenţa atunci când eşti furnizor de servicii - atenţia centrată pe nevoile clientului, dublată de o dorinţă constantă de a înţelege cum se schimbă aceste nevoi şi în ce contexte.
 
Dan Alexandru Cobeanu, fondator Scala Assistance
 
 
Compania a mers mai departe de interacţiunea digitală simplă cu clienţii lor, valorificând oportunităţile  digitale pentru a transforma modul în care îşi oferă serviciile. În felul acesta, clienţii companiei au avut şi ei parte de nenumărate beneficii.
 
Servicii oferite clientilor
 
SCALA ASSISTANCE oferă consultanţă, vine cu recomandări specifice, soluţii rapide la probleme de achiziţie, face analiza parcurilor auto şi oferă servicii create special pentru nevoile clienţilor. Conducatorii auto, pe lângă faptul că pot plati aceste taxe online, beneficiază în timp util de asistenţă, acces la informaţii de interes în domeniu, elimină în acelaţi timp riscuri-termene ratate/intârzieri de plată şi se bucură de multiple facilităţi şi beneficii.
 
Compania activează în prezent pe două segmente: retail şi corporate. În zona de retail, compania distribuie roviniete prin două modalităţi - prin parteneri şi prin platforma proprie online roviniete.ro;
 
În zona de corporate, beneficiile companiilor care au inteles să externalizeze activitatea de achiziţie roviniete prin intermediul SCALA ASSISTANCE  sunt multiple:
 
  • Plasarea comenzilor online în mediu securizat;
  • Eficientizarea costurilor;
  • Manager de cont dedicat;
  • Call Center dedicat;
  • Asistenţă la plasarea optimă a comenzilor;
  • Verificarea valabilitaţii rovinietelor pentru întreg parcul auto;
  • Avertizare automată a scadenţelor / expirărilor;
  • Avertizare personalizată a scadenţelor la intervale prestabilite;
  • Informarea continuă asupra noutăţilor în domeniu;
 
Certificarea valorii
 
Un plus credibilităţii companiei l-a oferit şi faptul că este singura companie din ţară care deţine o certificare valoroasă pe segmentul de distribuire a rovinietelor, respectiv ISO 9001- 2008, acordată de către TÜV Rheinland România. Aceasta  este o certificare internaţională a calităţii, o serie de standarde de bune practici care confirmă nivelul ridicat al activităţilor desfăşurate; certificarea garantează calitatea serviciilor noastre.
 
Dan Ciceu, fondator Scala Assistance
 
O piaţă în continuă dezvoltare
 
Aceste reforme digitale transformă experienţa a sute de mii de oameni, iar oportunităţile de creştere sunt încă importante.
 
Piaţa de e-commerce s-a dezvoltat continuu în ultimii ani. România ocupă locul patru în rândul ţărilor europene cu cea mai mare crestere a comerţului online, cu o majorare de 24% a vânzărilor, în 2015, ajungând la tranzacţii de 1,49 miliarde euro, conform studiului E-commerce Europe. Asta în condiţiile în care în România doar 1,9 milioane de locuitori cumpară online, mai exact 11% din populaţia ţării.
 
Miza 2017 - Listarea la bursa AeRO
 
Listarea la Bursă de la Bucuresti – Bursa de Valori secţiunea AeRO destinată companiilor mici şi mijlocii este o continuare firească a unui business autohton de succes, care a ajuns la momentul recunoaşterii valorii printr-o listare publică transparentă.
 
“Implicaţiile listării companiei la Bursa de valori sunt evidente şi încep prin atingerea unei transparenţe totale din partea societăţii noastre împreună cu o vizibilitate sporită atăt a companiei precum şi a serviciilor prestate, sporirea gradului de încredere acordat companiei până la capitalizarea efectivă a acesteia”  ne-au declarat fondatorii companiei Dan Ciceu şi Dan Alexandru Cobeanu.

În loc de concluzie  - “Viitorul digital sună bine, dacă eşti pregătit să oferi servicii de calitate.”