Retailerul german Kik intră pe piaţa din România. Unde va deschide primul magazin

Retailerul german Kik intră pe piaţa din România. Unde va deschide primul magazin

Prima Shops Oradea

Retailerul vestimentar german Kik, unul dintre cele mai importante branduri din Europa, intră pe piaţa din România. Acesta va deschide primul magazin la Oradea, în cadrul proiectului Prima Shops.

Ştiri pe aceeaşi temă

Kik a închiriat în acest proiect 600 de mp şi va deschide magazinul la finalul lunii septembrie.

Retailerul, care şi-a înfiinţat spre sfârşitul anului trecut o sucursală în România, are peste 25.000 de angajaţi şi vrea să ajungă la 5.000 de sucursale în Europa, scrie profit.ro. Retailerul vinde produse textile la un preţ pe care încearcă să îl ţină cât mai jos, dar şi diferite accesorii şi articole de papetărie. 

În 2016, Kik Textilien a avut vânzări de aproape 2 miliarde euro, cel mai mare nivel din anul 1994, de când s/a înfiinţat compania. Kik face parte din grupul Tengelmann, care în 2010 şi-a vândut reţeaua de magazine Plus din România către compania germană Lidl.  

Tengelmann deţine şi brandul OBI, intrat în România în 2008, dar care a închis afacerea în aprilie 2015.

România pare din ce în ce mai interesantă pentru retailerii străini. Retailerul polonez Sezeer, controlat de grupul MIG (Marketing Investment Group), a intrat recent în România. Compania este distribuitor exclusiv al brandurilor New Era, O'neill, Lotto, Confront, Feewear şi al liniei de încălţăminte Lacoste, proprietar al unui lanţ de 50 de magazine UP8. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: