Repornesc motoarele economiei. Ford a anunţat când deschide uzina de la Craiova

Repornesc motoarele economiei. Ford a anunţat când deschide uzina de la Craiova

Ford anunţă când va redeschide uzina de la Craiova

Ford a anunţat marţi că va relua gradual, începând cu data de 4 mai, activitatea la principalele sale uzine din Europa, inclusiv la Craiova.

Ştiri pe aceeaşi temă

Uzina de la Craiova îşi va relua activitatea în mod etapizat, într-un singur schimb de lucru, atât în Secţia de Producţie Vehicule cât şi în cea de Producţie Motoare, precizează compania. Activitatea uzinei Ford din Craiova a fost suspendată în data de 19 martie.

Producţia de vehicule şi motoare este planificată să repornească treptat, la principalele fabrici Ford din Europa continentală, începând cu data de 4 mai. Producţia va fi reluată treptat, începând cu data de 4 mai la fabricile de producţie vehicule şi motoare din Craiova (România) şi Koln (Germania), precum şi la uzinele de producţie vehicule din Saarlouis (Germania) şi Valencia (Spania). Producţia de la Fabrica de Motoare din Valencia, Spania, va fi reluată pe 18 mai, în timp ce data de reluare a producţiei în Fabricile de Motoare Ford din Dagenham şi Bridgend, Marea Britanie, va fi confirmată ulterior.

 „Odată ce trecem de vârful iniţial al pandemiei de coronavirus în Europa, trebuie să ne pregătim pentru noul context, prioritatea principală a planului nostru de ‘revenire la muncă’ fiind legată de implementarea standardelor globale Ford privind distanţarea socială şi întărirea protocoalelor de sănătate şi siguranţă la locul de muncă. Angajaţii noştri trebuie să ştie că facem tot ce putem pentru a le proteja sănătatea”, a declarat Stuart Rowley, preşedintele Ford Europa.

Producţia va începe treptat, acordând prioritate comenzilor clienţilor şi va creşte în următoarele câteva luni până la reluarea completă a acesteia. Planurile de producţie ţin cont de disponibilitatea furnizorilor, de restricţiile de circulaţie naţională şi de redeschiderea reprezentanţelor de vânzări ale dealerilor Ford pe pieţele cheie, precum şi de cererea clienţilor.

„Păstrarea sănătăţii angajaţilor este prioritatea noastră în procesul de reluare a producţiei şi de întoarcere la serviciu”, a declarat Martin Hennig, preşedinte al Consiliului Sindicatelor Ford.

„Împreună cu liderii noştri de sindicat din Europa am agreat luarea de măsuri ample pentru a asigura cea mai bună protecţie posibilă pentru angajaţi, măsuri adiţionale celor prevăzute la nivel naţional şi care se aplică în toate fabricile noastre din Europa”.

Va fi implementată o listă cuprinzătoare de standarde globale Ford privind distanţarea socială, inclusiv acţiuni de asigurare a securităţii şi sănătăţii angajaţilor din toată Europa, printre care:

orice persoană care intră într-un sediu Ford va fi nevoită să poarte o mască de faţă furnizată de companie, precum şi o vizieră, pentru anumite posturi de lucru din producţie, acolo unde nu se poate respecta distanţarea socială;

tuturor persoanelor care intră într-o unitate de producţie Ford le va fi verificată temperatura corporală cu dispozitive de scanare ce respectă reglementările şi restricţiile locale sau naţionale;

completarea zilnică a unui formular online de autoevaluare a sănătăţii, care confirmă starea de sănătate şi faptul că angajatul este apt de muncă înainte de a intra într-o unitate Ford;

reorganizarea zonelor de lucru pentru a asigura respectarea instrucţiunilor privind distanţarea socială şi revenirea treptată la lucru pentru a reduce fluxul de angajaţi din sedii.

De asemenea, compania va oferi tuturor angajaţilor echipamente de protecţie personală, „truse de îngrijire”, la locurile lor de muncă. Acestea includ măşti pentru faţă, un termometru reutilizabil şi alte obiecte de igienă.

Ford va produce măşti de faţă pentru a fi utilizate în uzinele sale din toată Europa. Măştile de faţă furnizate de companie vor trebui să fie purtate de către oricine lucrează sau vizitează o unitate Ford, în conformitate cu protocoalele globale ale companiei. Prin fabricarea măştilor de faţă pentru uz propriu, Ford contribuie la reducerea cererii din lanţurile de aprovizionare pentru echipamentele de protecţie personală care sunt necesare serviciilor medicale şi altor industrii.

Un număr limitat de angajati au continuat să lucreze în unităţile de producţie în ultimele saptămani pentru a asigura şi acoperi serviciile critice ale companiei. Începand cu data de 4 mai, şi aceste activităţi vor începe treptat să-si reia cursul şi ritmul normal.

Angajaţii care nu lucrează în zonele de producţie vor începe, de asemenea, să se întoarcă la serviciu treptat, începând cu data de 4 mai, având prioritate cei implicaţi în planificarea de repornire a producţiei şi în activităţi critice ale business-ului, sau a căror muncă implică utilizarea unor echipamente specializate, disponibile doar în incinta unităţii Ford, cum ar fi dispozitivele de testare a vehiculului. Ceilalţi angajaţi, care pot lucra de la distanţă, vor continua să lucreze în acest fel, inclusiv acei angajaţi care lucrează în program „part-time”.

„Acesta este un moment fără precedent pentru operaţiunile noastre, dar care dezvăluie totodată nivelul de implicare al angajaţilor Ford, mulţi dintre ei participând în această perioadă la diverse acţiuni de sprijinire a comunităţilor. Ei au reuşit să contribuie la numeroase acţiuni desfăşurate în toată Europa şi ne dorim ca pe măsură ce reluăm producţia, să aducem acest spirit pozitiv la locurile noastre de muncă, punându-l în slujba şi în beneficiul clienţilor noştri”, a spus Rowley.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările