Reprezentantul Fondului Proprietatea a demisionat din Consiliul de Administraţie al Transgaz. În locul său a fost numit Remus Vulpescu

Reprezentantul Fondului Proprietatea a demisionat din Consiliul de Administraţie al Transgaz. În locul său a fost numit Remus Vulpescu

Transgaz este operatorul sistemului naţional de transport al gazelor naturale

Nicolae Vlad Neacşu, reprezentul Fondului Proprietatea în Consiliul de Administraţie al Transgaz, a demisionat după ce Fondul a ieşit în decembrie din acţionariatul companiei, iar pe locul rămas vacant a fost numit administrator provizoriu Remus Vulpescu, directorul de cabinet al ministrului Finanţelor Publice.

„În şedinţa din data de 24.01.2014 (vineri - n.r.), Consiliul de Administraţie al Transgaz a luat act de renunţarea la mandat a domnului Neacşu Vald Nicolae, membru neexecutiv independent al Consiliului de Administraţie al societăţii, în baza convenţiei încheiate între Transgaz şi domnul Neacşu Vald Nicolae. Începând cu aceeaşi dată, Consiliul de Administraţie numeşte pe domnul Vulpescu Dumitru-Remus adminstrator provizoriu, în postul devenit vacant (...) până la întrunirea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Transgaz. Precizăm, totodată, că începând cu data de 24.01.2014 domnul Vulpescu Dumitru-Remus a renunţat la calitatea de reprezentant al statului în Adunarea Generală a Acţionarilor Transgaz acordată prin ordinul viceprim-ministrului, ministrul Finanţelor Publice, n.r.728/28.05.2013“, se arată într-un comunicat transmis, luni seară, de Transgaz Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
 
Neacşu a fost ales membru în CA al Transgaz în luna iulie a anului trecut.
 
În luna decembrie, Fondul Proprietatea a vândut, printr-un plasament privat, tot pachetul de acţiuni deţinute la Transgaz, pentru 303,51 milioane lei.
 
Statul deţine 58,5% din acţiunile Transgaz, prin Ministerul Finanţelor Publice, restul titlurilor fiind în portofoliile altor investitori.
 
Mai puteţi citi:
 
Fondul Proprietatea (FP) este, în prezent prea mare pentru a putea fi administrat eficient raportat la mărimea pieţei româneşti, spune managerul FP, Greg Konieczny, într-un interviu acordat wall-street.ro.
 
Trei ani au trecut de când Fondul Proprietatea s-a listat pe Bursa de Valori Bucureşti. În tot acest timp, americanii de la Franklin Templeton, compania care administrează FP, au devenit o sperietoare pentru companiile de stat româneşti, cu manageri numiţi politic şi în general obişnuiţi să nu fie deranjaţi de nimeni.
 
Fondul Proprietatea (FP) a vândut, printr-un plasament privat, tot pachetul de acţiuni deţinute la Transgaz, pentru 303,51 milioane lei (68,2 milioane euro).
 
Fondul Proprietatea a angajat Citigroup Global Markets, Raiffeisen Capital & Investment şi Wood & Company pentru a analiza opţiunile de a ceda o parte sau toată participaţia deţinută la Transgaz, reprezentând 14,99% din acţiuni, pachet evaluat pe Bursă la 335,98 milioane lei (75,16 milioane euro), scrie Mediafax.
 
Fondul Proprietatea (FP) estimează că statul va încasa din taxa pe construcţii speciale între 700 milioane lei şi 900 milioane lei, mult peste suma avansată de autorităţi, de aproape 500 milioane lei.
 
Acţiunile Fondului Proprietatea au urcat cu 2,6%, astăzi fiind ziua în care expiră oferta de răscumpărare prin care Fondul vrea să preia 4,35% din propriile titluri.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: