Regrupare pe cea mai dulce piaţă: ciocolatele Heidi şi Kandia devin surori

Regrupare pe cea mai dulce piaţă: ciocolatele Heidi şi Kandia devin surori

Producătorii de ciocolată şi-au schimbat proprietarul

Pentru a spori potenţialul de dezvoltare al Heidi Chocolat SA („Heidi“) pe piaţa locală şi internaţională de retail a ciocolatei premium, Läderach a agreat cu deţinătorii Kandia Dulce SA („Kandia Dulce“) vânzarea Heidi. Astfel, Heidi Chocolat şi Kandia Dulce vor deveni companii surori, în proprietatea companiei nou create – KEX Confectionery SA, se anunţă într-un comunicat al afiliaţilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cine este Heidi

Heidi Chocolat a fost înfiinţată în anul 1994 şi a aparţinut integral familiei elveţiene Läderach, deţinătoare a Confiseur Läderach AG. Heidi Chocolat este situată în Pantelimon, lângă Bucureşti, şi are peste 350 de angajaţi.
Compania este focusată pe segmentul premium şi îşi comercializează produsele sub brandul Heidi. Produsele Heidi sunt în mare parte tablete de ciocolată, dar în portofoliul producătorului sunt incluse, de asemenea, praline, batoane de ciocolată şi produse de sezon. Ciocolata Heidi este prezentă în peste 40 de ţări din întreaga lume.

Cine este Kandia

Portofoliul actual de produse al Kandia Dulce include Rom, Măgura, Primola, Kandia, Laura, Novatini, Cremita, Sugus şi Silvana. Având deja o poziţie de lider în rândul producătorilor de ciocolată, biscuiţi şi produse zaharoase, compania este focusată pe segmentul mainstream atât pe piaţa din România, cât şi în pieţele externe unde este prezentă prin produsele sale.

Mai trebuie o aprobare: de la Consiliul Concurenţei

„Urmare a achiziţionării, Heidi şi Kandia vor rămâne separate din punct de vedere operaţional. Actualele echipe de management ale celor două companii vor rămâne neschimbate şi vor raporta către KEX. Achiziţia este supusă aprobării Consiliului Concurenţei“, se mai precizează în comunicat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările