Companiile din SUA şi Israel sunt interesate de reabilitarea sectorului irigaţiilor din România

Companiile din SUA şi Israel sunt interesate de reabilitarea sectorului irigaţiilor din România

Statele Unite ale Americii şi Israel sunt interesate să investească România pentru reabilitarea sectorului de irigaţii din ţara noastră.

Ştiri pe aceeaşi temă

O delegaţie din partea Ambasadei Statelor Unite ale Americii şi din partea Ambasadei Israelului la Bucureşti a participat miercuri la o întâlnire de lucru la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în urma discuţiei pe care Petre Daea, ministrul Agriculturii, a avut-o săptămâna trecută cu reprezentanţii Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO).

Tema principală a discuţiilor a constituit-o realizarea de investiţii în irigaţii.

Reprezentanţii Ambasadei SUA au propus oficialilor din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale organizarea, în viitorul apropiat, a unei mese rotunde cu participarea experţilor şi companiilor de profil din SUA şi Israel, precum şi a părţilor implicate din ţara noastră.  

Propunerea diplomaţilor a fost agreată de conducerea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, apreciind că în urma unor astfel de dezbateri pot rezulta proiecte concrete şi care pot conduce la dezvoltarea unor parteneriate strategice în interesul tuturor părţilor implicate.

Programul Naţional de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigaţii din România dispune de 1,015 miliarde de euro, conform Legii nr.269-2016 şi aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 793/2016, pentru perioada 2016 2020.

Este vizată pentru reabilitare infrastructura principală de irigaţii care alimentează o suprafaţă de circa 2 milioane ha, prin 86 de amenajări de irigaţii viabile care includ următoarele obiective: 110 staţii de pompare de bază, 137 staţii de repompare; 2.525 metri conducte de refulare; 1.997.481 metri canale de aducţiune; 2.885.073 metri canale de distribuţie; 4.995 construcţii hidrotehnice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările