Profitul Nuclearelectrica a crescut în primele trei luni cu 11%, până la 35,4 milioane lei

Profitul Nuclearelectrica a crescut în primele trei luni cu 11%, până la 35,4 milioane lei

Nuclearelectrica produce 20% din energia consumată în România

Producătorul de energie Nuclearelectrica a înregistrat în primele trei luni ale anului un profit de 35,4 milioane de lei, în urcare cu 11% faţă de cel aferent perioadei similare din 2014, la 35,4 milioane lei, a anunţat, joi, compania de stat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Veniturile au crescut la 468,79 milioane lei, de la 461,53 milioane lei, iar cheltuielile din exploatare au scăzut la 442,2 milioane lei, în vreme ce producţia s-a diminuat cu 2%.
 
Nuclearelectrica operează centrala nucleară de la Cernavodă, care asigură aproape 20% din consumul de energie la nivel naţional cu două reactoare de tip CANDU. Societatea este controlată de stat, prin Ministerul Energiei, care deţine 82% din titluri. Fondul Proprietatea deţine un pachet minoritar de 9,72% din acţiuni, iar restul este tranzacţionat pe bursă. FP se judecă cu statul, după ce autorităţile au efectuat o majorare de capital pentru investiţiile realizate anterior în reactorul 2 al companiei, ceea ce ar dilua participaţia FP de la 9,72% la 9,1%.
 
Rolul majorării de capital era de a recunoaşte cheltuielile realizate de statul român în perioada 2006-2009 pentru a apro­viziona cu apă grea Unitatea 2 de la Cernavodă, care a fost inaugurată în 2007.
 
Mai puteţi citi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: