Producătorul de panouri, profile şi structuri metalice Ruukki închide fabrica din judeţul Giurgiu

Producătorul de panouri, profile şi structuri metalice Ruukki închide fabrica din judeţul Giurgiu

Ruukki România va renunţa la producţia de panouri, profile şi structuri metalice, cu ponderea cea mai ridicată în cifra de afaceri, urmând să transfere secţia de ţiglă metalică către locaţiile din Bacău şi Ilfov

Ruukki România, parte a producătorului suedez de oţel SSAB, va închide în iarnă fabrica din Bolintin Deal, judeţul Giurgiu, inaugurată în 2008 în urma unei investiţii de 35 de milioane de euro, urmând ca secţiile de panouri şi profile, respectiv de structuri metalice, să fie închise, iar cea de ţiglă metalică să fie relocată.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Oprim producţia în această iarnă, când se termină sezonul, şi relocăm departamentul de roofing în cele două locaţii ale Plannja, din Bacău şi Tunari, urmând ca în Bolintin Deal să se decidă mai departe ce se va întâmpla. SSAB va decide, prin departamentul de real-estate. Principalele opţiuni sunt închiriere, vânzare sau relocare de activitate din partea SSAB“, a declarat  Marian Pîrvu, business director Ruukki România.
 
Grupul finlandez Rautaruukki, fostul proprietar al Ruukki România, a fuzionat în acest an cu con¬cernul suedez SSAB, ope¬raţiunile din do¬meniul construcţiilor civile şi indus¬triale fiind re¬gru¬pate într-o nouă divizie denumită Ruukki Construction, cu sediul central în Finlanda.
 
Ruukki România va renunţa la producţia de panouri, profile şi structuri metalice, cu ponderea cea mai ridicată în cifra de afaceri, urmând să transfere secţia de ţiglă metalică către locaţiile din Bacău şi Ilfov ale Plannja România, altă subsidiară SSAB. Cele două firme urmează să fuzioneze în această iarnă sub denumirea Ruukki Construction România.
 
În cadrul acestei operaţiuni vor fi disponibilizate 109 persoane, care vor primi salarii compensatorii, iar ceilalţi aproape 50 de salariaţi Ruukki România vor fi relocaţi la fabrica din Tunari.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările