Producătorul de mobilă Rus Savitar, cu ochii pe ceas: livrează 25 de garnituri şi 14 seturi de mobilier tapiţat pe oră. Casa Rusu are un nou magazin în Bucureşti

Producătorul de mobilă Rus Savitar, cu ochii pe ceas: livrează 25 de 
garnituri şi 14 seturi de mobilier tapiţat pe oră. Casa Rusu are un nou magazin în Bucureşti

Casa Rusu va deschide vineri un nou magazin de mobilă, în Carrefour Colentina

Fabricile de mobilă Rus Savitar, deţinute de familia Rusu, înregistrează un ritm de producţie de 18.000 de garnituri pe lună şi 10.000 de seturi de mobilier tapiţat pe lună, a anunţat patronul companiei, Cristian Rusu, la conferinţa de prezentare a noului magazin Casa Rusu din cartierul bucureştean Colentina.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asta înseamnă o medie a producţiei de 600 de garnituri pe zi, respectiv 333 de seturi de mobilier tapiţat pe zi, adică 25 de garnituri şi 14 seturi pe oră.

„La Dudeştii Noi (judeţul Timiş – n.n.) se lucrează în trei schimburi, 24 de ore din 24, de luni dimineaţa până sâmbătă seara, şi tot suntem într-un deficit de producţie“, a spus Cristian Rusu.

O nouă fabrică, pe fonduri europene

Producătorul de mobilier a mai anunţat că începe construcţia celei de-a patra fabrici, amplasată în judeţul Timiş, printr-o investiţie de 4,4 milioane de euro, cofinanţată cu bani europeni.

„Din punctul de vedere al investiţiilor, se lucrează mult pe ambele companii, atât de Casa Rusu (divizia de retail a producătorului de mobilă), cât şi pe Rus Savitar.
Pe Rus Savitar s-a câştigat al doilea proiect cu fonduri eurepene, respectiv fabrica numărul patru, pentru care voi semna chiar în această săptămână contractul de finanţare.
Este o investiţie-fulger cu o perioadă de implementare de 6 luni de la semnarea contractului“, a declarat Cristian Rusu.

Cât despre eliminarea impozitului pe profitul reinvestit, Cristian Rusu a declarat, pentru "Adevărul", că această facilitate este binevenită, dar asta nu a influenţat comportamentul investiţional, întregul profit fiind oricum reinvestit.

"La noi, niciun leu nu este distribuit ca divided, tot profitul se reinvesteşte", a precizat omul de afaceri.

Producătorul mai deţine trei fabrici în Dudeştii Noi, din judeţul Timiş, deschise în perioada 2005-2010.

Un nou magazin Casa Rusu

Casa Rusu va deschide vineri, 6 martie, un magazin în centrul comercial Colentina din Bucureşti (lângă Carrefour) cu o suprafaţă de 2.500de  metri pătraţi, în urma unei investiţii de 500.000 de euro.

„Pe Casa Rusu continuăm dezvoltarea atât cu magazine în chirie, iar anul acesta începem primele construcţii proprii de magazine şi sperăm să lansăm un concept mult mai mare, de 8.000-10.000 metri pătraţi“, a spus Rusu.

Timişoara, Bucureşti, Craiova şi Cluj sunt locaţiile avute în vedere pentru construcţia de magazine proprii, pentru care există negocieri privind achiziţia terenurilor necesare investiţiilor, a mai menţionat Cristian Rusu.
Reţeaua Casa Rusu cuprinde în prezent 28 de magazine, deschise în spaţii închiriate.

Vânzările au crescut cu 25% datorită exporturilor

Grupul are circa 1.000 de angajaţi şi a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri consolidată de 35 de milioane de euro, în creştere cu circa 25%, prognoza pentru acest an indicând un nivel de peste 40 de milioane de euro (+14%).

Exporturile au fost unul din principalii factori care susţinut evoluţia pozitivă a businessului în 2014 şi acoperă 15% din rulaj.

Produsele de mobilier ale Rus Savitar ajung în principal în reţeaua proprie de retail, dar şi la alţi retaileri, precum şi la export, printre pieţele unde compania exportă se numără Olanda, Belgia, Elveţia, Franţa, Cehia, Irak, Qatar, Emiratele Arabe Unite şi Japonia.

Piaţa internă de mobilier s-a ridicat la aproape 800 de milioane de euro anul trecut, nivel aproximativ egal cu cel din 2013 potrivit estimărilor Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România (APMR), anunţate de preşedintele asociaţiei, Aurica Sereny.

Ce culori preferă românii

Designerul Adela Pârvu, prezentă la evenimentul de inaugurare a magazinului din Colentina, a arătat ce preferinţe au românii în ceea ce priveşte culoarea mobilei.

„Am constatat o preferinţă pentru bej în Banat şi zona de vest a ţării, verde în Transilvania şi roşu în sudul ţării, iar în Moldova oamenii sunt ceva mai îndrăzneţi, încearcă mai multe culori şi combinaţii inedite“, ne-a spus Adela Pârvu.

Revenind la ritmul de producţie înregistrat în fabricile Rus Savitar, putem spune că, iată, în aceste 10-15 minute în care aţi citit articolul de mai sus au mai fost livrate cel puţin şase garnituri şi trei seturi de mobilier tapiţat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările