Producătorul de echipamente auto Faurecia a inaugurat o fabrică de tapiţerii la Râmnicu Vâlcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Faurecia deţine patru fabrici în România
Faurecia deţine patru fabrici în România

Producătorul de componente auto Faurecia, controlat de către grupul PSA Peugeot Citroen, a inaugurat marţi o fabrică de tapiţerii la Râmnicu Vâlcea, investiţia totalizând 12 milioane de euro şi generând 700 de locuri de muncă, alţi 600 de angajaţi urmând a fi recrutaţi până în 2017.

Faurecia este unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente auto din lume, fiind locul al patrulea din Europa şi al şaptelea la nivel mondial, compania înregistrând vânzări totale de 20 de miliarde de euro în anul 2015 şi având aproximativ 100.000 de angajaţi în întreaga lume.

Faurecia este deţinută de către grupul PSA Peugeot Citroen, al doilea constructor al Europei ca mărime, care deţine 57% din acţiunile companiei. Totuşi, aceasta este manageriată independent, având drept clienţi atât grupul-mamă, cât şi BMW, Daimler, Volkswagen, Renault-Nissan, FiatChrysler, Toyota, Hyundai-Kia, Ford sau General Motors.

Faurecia deţine în ţara noastră 4 unităţi de producţie la Tălmaciu (unde produce scaune auto), Craiova (tehnologii de control a emisiilor), Piteşti (sisteme de interior) şi noua fabrică din Râmnicu Vâlcea.

Prezent la eveniment, vicepremierul Costin Borc, care ocupă şi funcţia de ministru al Economiei, a afirmat că învăţământul dual şi tehnic este una dintre priorităţile Guvernului, considerând că principala barieră în dezvoltare este forţa de muncă.

„Trebuie să ne ocupăm de calificarea şi atragerea forţei de muncă, de păstrarea în ţară a oamenilor şi aducerea în ţară a celor care vor să se întoarcă. E îmbucurător că marii angajatori sunt foarte mulţumiţi de personalul din România, pe care îl consideră calificat, dedicat şi orientat către business. Dincolo de contribuţia importantă în regiune prin numărul mare de angajaţi pe care îi are, consider importantă reţeaua de furnizori locali care se formează în jurul întreprinderii. Toate acestea facilitează tranziţia către dezvoltarea industrializării moderne în regiune“, a menţionat Borc.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite