Povestea de film a românului care a fost chelner în Italia, iar acum produce componente Ferrari şi construieşte castele medievale

Povestea de film a românului care a fost chelner în Italia, iar acum produce componente Ferrari şi construieşte castele medievale

Claudiu Lupaş

Claudiu Lupaş spune despre sine că e un dac din zona Devei. Unul care şi-a căutat de timpuriu norocul pe teritoriu roman, dar în cele din urmă s-a întors să facă afaceri în România, urmând chemarea Marelui Lup Alb.

Ştiri pe aceeaşi temă

Legenda spune că Marele Lup Alb, conducătorul lupilor, era un fost preot al lui Zalmoxis, pe care zeul l-a transformat în cea mai temută şi respectată fiară a Daciei pentru a-i aduna pe toţi lupii din codri ori de câte ori dacii vor fi avut nevoie de ajutor. Undeva lângă Deva, la Chimindia, legenda e vie şi acum la Castelul Lupilor, bârlogul de suflet al lui Claudiu Lupaş (39 de ani), antreprenor şi vice­pre­şedinte al producătorului italian de componente auto Fontana Pietro – un business cu venituri de 120 de milioane de euro.
 
EXPERIENŢA TURCEASCĂ. Pe Claudiu Lupaş, l-am întâlnit însă departe de Deva natală, la Schitu-Goleşti, lângă Câmpulung Muscel, la fabrica din România a producătorului de matriţe de caroserie pentru constructori auto precum Ferrari, McLaren, Rolls Royce, BMW ori Audi. Un drum asfaltat, îngust, care la un moment dat pare chiar să se înfunde, duce direct la porţile fabricii construite în urmă cu mai bine de şapte ani.
 
citeste totul despre: