Planul de reorganizare a Oltchim va fi prezentat pe 7 februarie şi va fi votat până în data de 7 martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consorţiul format din RomInsolv şi BDO Business Restructuring, administratorii judiciari ai combinatului Oltchim, va prezenta în luna februarie planul de reorganizare a companiei, aflată în insolvenţă, care urmează să fie aprobat până în luna martie, varianta intrării în faliment fiind exclusă, potrivit Ministerului Economiei.

Calendarul privind procedura judiciară a fost prezentat de către administratorii judiciari Gheorghe Piperea şi Niculae Bălan într-o întâlnire cu Mihai Tudose, ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului, cu administratorul special Bogdan Stănescu şi cu sindicatele.

Astfel, calendarul prevede definitivarea tabelului creanţelor în data de 7 ianuarie, prezentarea planului de reorganizare în 30 de zile de la această dată şi aprobarea acestuia cel mai târziu în 7 martie.

„Evoluţia financiară din ultimul an ne arată că există premise pozitive pentru o reorganizare rentabilă a societătii, iar ipoteza falimentului este exclusă“, a afirmat Tudose, citat într-un comunicat al ministerului.

Administratorii judiciari ai Oltchim au arătat că cifra de afaceri a companiei a crescut de la 5,4 milioane de euro pe lună la 16 milioane de euro pe lună în ultimele luni din 2014, înregistrând pentru pima dată în ultimii trei ani un profit brut din exploatare cumulat de 580.000 de euro în lunile octombrie şi noiembrie ale anului trecut.

Sindicaliştii, însă, i-au transmis ministrului că sunt nemulţumiţi de prestaţia administratorilor judiciari ai Oltchim şi i-au cerut ministrului să verifice activitatea acestora.

Compania Oltchim este controlată de stat, prin Ministerul Economiei, care deţine 54,8% din acţiuni.

Mai puteţi citi:

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite