Pirelli se pregăteşte să vândă divizia de cord metalic. Grupul italian are o astfel de fabrică şi în România, la Slatina

Pirelli se pregăteşte să vândă divizia de cord metalic. Grupul italian are o astfel de fabrică şi în România, la Slatina

Pirelli deţine în România o fabrică de cord metalic la Slatina FOTO Adevărul

Grupul italian Pirelli se pregăteşte să vândă divizia de cord metalic, cu fabrici în România, Turcia, China, Brazilia şi Italia şi afaceri de 300 milioane euro pe an, principalii investitori interesaţi de preluarea operaţiunilor fiind două companii, din Coreea de Sud şi Belgia, şi două fonduri, scrie publicaţia „Milano Finanza“ citând surse din piaţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pirelli deţine în România o fabrică de cord metalic la Slatina. Grupul italian mai deţine o fabrică de anvelope, tot la Slatina, şi o uzină de filtre pentru motoare diesel la Bumbeşti Jiu, judeţul Gorj.
 
Divizia de cord metalic a Pirelli are 2.500 de angajaţi în cele cinci ţări, iar analiştii estimează că grupul va obţine un randament al investiţiei de 10% în urma vânzării.
 
Potrivit Milano Finanza, în pole-position pentru preluarea diviziei sunt Hyosung din Coreea de Sud şi Bekaert din Belgia, ceilalţi investitori interesaţi fiind fondurile One Equity Partners, controlat de grupul JPMorgan, şi Unitas Capital.
 
Publicaţia italiană notează că Pirelli ar putea primi ofertele în cursul lunii octombrie şi ar urma să anunţe câştigătorul licitaţiei la începutul lunii noiembrie, odată cu prezentarea noilui plan strategic.
 
Acordul de vânzare ar urma să fie însoţit de un contract de furnizare de cord metalic către Pirelli.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările