Piaţa asigurărilor a ajuns la 6,9 miliarde de lei în primele nouă luni din 2016. Allianz-Ţiriac a redevenit liderul pieţei

Piaţa asigurărilor a ajuns la 6,9 miliarde de lei în primele nouă luni din 2016. Allianz-Ţiriac a redevenit liderul pieţei

La 30 septembrie, pe piaţa asigurărilor activau 32 de companii

Piaţa asigurărilor din România a cumulat în primele nouă luni ale anului prime brute subscrise de 6,88 miliarde de lei, în creştere cu 12% faţă de aceeaşi perioadă din 2015, din care segmentul asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) a continuat să aibă cea mai mare pondere. Liderul pieţei a redevenit Allianz-Ţiriac.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asigurările generale au continuare cea mai mare pondere în afacerile din sector. „Creşterea pieţei din această perioadă a fost determinată de dinamica ascendentă a segmentului asigurărilor generale, care a înregistrat un avans de 14% faţă de primele nouă luni ale anului precedent, fiind susţinută şi de o evoluţie pozitivă a asigurărilor de viaţă (2%)“, potrivit Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
 
Primele brute subscrise din asigurările generale au atins, în primele nouă luni din acest an, nivelul de 5,71 miliarde lei, 55% din valoare fiind aferentă poliţelor RCA, în timp ce asigurările de viaţă au generat prime brute subscrise de 1,17 miliarde de lei. Societăţile de asigurări au raportat indemnizaţii brute plătite de 2,75 miliarde lei în primele nouă luni din acest an. 
 
La 30 septembrie, pe piaţa asigurărilor activau 32 de companii, din care 18 au vândut doar poliţe de asigurări generale, şapte au practicat numai activitate de asigurări de viaţă,iar alţi şapte jucători au practicat activitate compozită.
 
Primele cinci firme de asigurare din România deţin 55,7% din piaţă după primele nouă luni ale acestui an, compania Allianz-Ţiriac redevenind lider, în timp ce primii cinci jucători din piaţa RCA deţin o cotă de 76%, Asirom având în continuare cea mai mare cotă de piaţă, potrivit ASF.
 
Allianz-Ţiriac a depăşit Asirom şi a redevenit liderul pieţei asigurărilor, cu prime brute subscrise de 898,9 milioane lei şi o cotă de piaţă de 13,06%. Urmează, în clasament, compania Asirom, cu prime brute subscrise de 887,6 milioane lei şi o cotă de piaţă de 12,9%, Omniasig (739,79 milioane lei, 10,75%), Groupama (682,75 milioane lei, 9,9%) şi Euroins (621,78 milioane lei, 9%).
 
Asirom, companie controlată de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), continuă să domine piaţa RCA după nouă luni, cu o cotă de piaţă de 20% şi un nivel al primelor subscrise de 609,3 milioane lei după nouă luni.
 
Compania este urmată în clasament de Euroins, cu 19,6%, Carpatica - intrată între timp în faliment (13,9%), City Insurance (13,51%) şi Allianz-Ţiriac (8,8%).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările